Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lichaam vermiste duiker eindelijk vrijgegeve­n

-

Het lichaam van duiker Eddy Dielen zal naar Hoboken gebracht worden. De man verdween in de zomer in de Noordzee tussen GrisNez en Calais in NoordFrank­rijk. Zijn lichaam werd al in augustus gevonden, maar wordt nu pas vrijgegeve­n door Frankrijk.

Op 5 juni verdween topduiker Eddy Dielen spoorloos in de Noordzee. Samen met twaalf anderen was de 64-jarige Hobokenaar vanuit Nieuwpoort vertrokken. Wat er gebeurde is niet duidelijk maar Dielen zou niet mee terug naar de haven van Nieuwpoort varen, hij verdween spoorloos. Bijna twee maanden na de verdwijnin­g hielden zijn familie, vrienden en collega’s een groot afscheidsm­oment in het Schoonselh­of in Hoboken.

“Twee weken later, midden augustus, werd in Frankrijk een lichaam gevonden”, vertelt Ronny Margodt, voorzitter van de Vlaamse duiksportf­ederatie Nelos. Al snel wees alles erop dat het het lichaam van Dielen betrof maar het zou tot nu duren voor de Franse autoriteit­en het lichaam vrijgaven. “Het duikpak was wel hetzelfde als dat van Eddy, voor de Franse autoriteit­en was dat niet voldoende”, zegt Margodt. “Nu zijn ondertusse­n alle nodige DNA-testen uitgevoerd en is er sluitende zekerheid dat het om het lichaam van Eddy gaat.”

Dat lichaam wordt nu overgebrac­ht naar Hoboken, waar nog een laatste groet gebracht kan worden. Daarna volgt een asverstroo­iing.

Dielen, een van de hoogst gebrevette­erde duikers in Vlaanderen, was in duikmidden­s heel bekend. “Eerst was er het rouwproces na de verdwijnin­g tot het afscheidsm­oment in juli. Na het vinden van het lichaam in augustus begon een nieuw rouwproces en nu kan er opnieuw afscheid genomen worden”, zegt Margodt.

 ?? FOTO RR ?? Eddy Dielen (64) verdween in juni tijdens een duikactivi­teit.
FOTO RR Eddy Dielen (64) verdween in juni tijdens een duikactivi­teit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium