Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We horen thuis in tweede klasse”

Fellows na zeven zeges op acht matchen opgerukt naar derde plaats

- (luhe)

Geen stunt voor Fellows Ekeren in de Beker van Vlaanderen. Na een verdienste­lijke wedstrijd verloor het nipt met 9482 van tweedeklas­ser Melsele. In de competitie zijn de mannen van coach Tom Van Den Bosch ondertusse­n opgeklomme­n naar een derde plaats.

“Tegen Melsele hebben we aangetoond dat we het niveau van tweede klasse aankunnen”, zegt Van den Bosch. “Alleen enkele stommiteit­en van ons en de harde aanpak van de thuisploeg heeft ons de das omgedaan. Het is spijtig dat we nu een mooie affiche tegen Oxaco mislopen, ook al was de beker vooraf geen hoofddoel.”

Ondanks de uitschakel­ing lijkt Fellows de laatste weken wel gelanceerd te zijn. Een derde plaats in de competitie is daar het gevolg van. Van den Bosch: “Het is jammer van die nul op vier in het begin van het seizoen, want de laatste weken spelen we fris en leuk basketbal. Misschien dat in het begin van het seizoen de degradatie van vorig jaar nog bij sommigen in de hoofden zat. In elk geval, met een zeven op acht zijn we opgerukt naar de derde plaats. Deze lijn moeten we doortrekke­n. Komend weekend komt staartploe­g Bornem over de vloer. We hebben ons dit seizoen al eens laten vangen aan zo’n ploeg die onderaan staat. Dat mag ons geen tweede keer overkomen. Ik heb mijn jongens deze week al verschille­nde keren gewaarschu­wd. Een drie op drie voor Nieuwjaar is ons streefdoel. Daarna zien we wel. We mikken op de play-offs om dan via de eindronde te kunnen promoveren naar tweede klasse, de reeks waar we nog altijd thuishoren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium