Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sinds de coachwisse­l spelen we met meer vertrouwen”

Dorien Van Hoeck beseft belang van wedstrijd tegen Houtem

- (mas)

De vrouwen van LN Nijlen hebben dringend een tweede overwinnin­g nodig. Met de komst van concurrent Houtem is goed spelen niet meer voldoende, maar moet er vooral worden gewonnen.

“Dit is een heel belangrijk­e match”, geeft Dorien Van Hoeck toe. “We spelen thuis tegen een van onze rechtstree­kse concurrent­en onderin. Dit wordt een cruciale match. We kennen Houtem goed, omdat we al enkele jaren in dezelfde reeks spelen. Ze zijn vrij jong en gaan veertig minuten lang tot het uiterste.”

“Sinds de coachwisse­l spelen we met meer vertrouwen. We verloren twee keer op verplaatsi­ng, maar deden tot het einde mee voor de zege. Mike Van Den Broeck is een motiverend­e coach. Hij laat ons geloven in onze sterkte en bereidt ons specifiek voor op elke tegenstrev­er. We hebben ook nieuwe spelsystem­en en spelen opnieuw als ploeg.”

“Eerste landelijke is een sterke reeks waarin een handvol ploegen erbovenuit steekt en de middenmoot enorm aan elkaar gewaagd is. Als we willen wegkomen van de laatste plaats, zullen we punten moeten pakken tegen de middenmote­rs. Ik reken erop dat we een sterkere terugronde zullen afwerken. We moeten Gentson B absoluut achter ons houden. Zij hebben een team in eerste nationale en het valt af te wachten of ze af en toe versterkt aan de match zullen beginnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium