Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na mijn studies alles op het basket zetten”

Thibaut Vervoort speelt zich bij Antwerp Giants Two meer en meer in de kijker

- (luhe)

Tweemaal kreeg de tweede ploeg van Antwerp Giants vorig weekend de kans om uit de kelder van het klassement in tweede klasse te kruipen. Evenveel keer liep het fout. Vrijdag verloren Thibaut Vervoort en co thuis tegen Royal IV. Een dag later liep het ook mis in GistelOost­ende.

“En zeggen dat we voor het weekend nog zo’n goed gevoel hadden”, sakkert Vervoort. “Door die onverwacht­e zege in Gent was het vertrouwen groot. Vrijdag tegen Royal IV hadden we ook lange tijd uitzicht op de zege. Tot een dramatisch derde kwart ons de das omdeed. Zaterdag in Gistel-Oostende was het gewoon slecht. We speelden zonder overtuigin­g en liepen een hele match achter de feiten aan.”

Toch blijft de aanvoerder geloven in zijn ploeg. “Als ik de jongens op training bezig zie, ben ik ervan overtuigd dat we de meeste ploegen aankunnen. Alleen wil het voorlopig nog niet lukken tijdens de matchen. We slagen er maar niet in om veertig minuten op niveau te spelen.”

Voor Vervoort zelf loopt het dit seizoen nochtans wel op wieltjes. Naast de tweede ploeg kreeg hij ook al veel minuten in eerste klasse en mocht hij zelfs al van Europees bas-

ket proeven. “Dat moet ook de andere jongens bij ons in de ploeg inspireren. Samen met Roby Rogiers ben ik de oudste van ploeg (Vervoort

wordt 20 in december, red.). Wij moeten de jonge garde bijstaan.”

Tijdens de week studeert Vervoort aan de Karel de Grote-Hogeschool.

“De combinatie lukt voorlopig prima. Deze week kreeg ik nog de resultaten van twee examens en dat was allemaal positief. Toch wil ik na mijn studies zo snel mogelijk alles op het basket zetten. Op termijn droom ik van een carrière in eerste klasse, maar laat me eerst nog maar concentrer­en op de redding met de B-ploeg in tweede klasse.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium