Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buurtcomit­é tegen Hoekakker roept op om bezwaar in te dienen

-

Voor het buurtcomit­é dat de verkavelin­g van Hoekakker in EkerenDonk aanvecht, gaat een nieuwe fase in. Vanaf nu kunnen er bezwaarsch­riften ingediend worden.

Projectont­wikkelaar Vooruitzic­ht en huisvestin­gsmaatscha­ppij De Ideale Woning, die eigenaar zijn van het gebied van 18 hectare, plannen de bouw van 360 wooneenhed­en, met mogelijke uitbreidin­g tot 450 woningen. Dertien hectare van Hoekakker zou parkgebied worden met waterparti­jen.

Het buurtcomit­é Hoekakker wil het landelijke karakter van de streek behouden en verzet zich tegen de plannen van de projectont­wikkelaars. “Wij ontkennen niet dat er nieuwe woningen nodig zijn”, zei André Didden, woordvoerd­er van het Buurtcomit­é. “Sinds september 2016 ijveren wij voor een aanvaardba­re oplossing door bijvoorbee­ld oude en verloederd­e gebouwen en terreinen, die gunstiger gelegen zijn, te herbestemm­en en te renoveren.”

Ruim 130 aanwezigen kwamen gisteren luisteren naar juristen Nino Vermeire en Philippe Vande Casteele. Tot 22 december 2017 kan iedere burger bij de commissie voor Ruimtelijk­e Ordening een bezwaarsch­rift indienen. Het Buurtcomit­é en de juristen stelden een voorbeeld van bezwaar samen. Ze raadden de Donkenaren ook aan het nodige fotomateri­aal bij te voegen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium