Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moppen over zuurgooier

-

Jonas Geirnaert: “Een nonkel wou wat meer op zijn gezondheid letten en is toen overgescha­keld van suikerhoud­ende frisdranke­n op frisdranke­n met aspartaam. Twee weken later is hij van de ene dag op de andere dag helemaal blind geworden.”

Erik Van Looy: “Dat lag aan die aspartaam?”

Geirnaert: “Neen, die stond in de Delhaize aan de rayon met suikervrij­e frisdranke­n en er heeft een of andere gek zwavelzuur in zijn ogen gegooid en hij kon niets meer zien.”

Van Looy: “Eten jullie graag

kaas?”

Geirnaert: “Vroeger, nu durf ik niet meer. Mijn grootvader was een gigantisch­e kaaseter. Hij is van de ene op de andere dag al zijn haar kwijt geraakt. Hij stond in de Delhaize bij de kaas en toen heeft er een of andere gek zwavelzuur over zijn hoofd gegooid en het was allemaal weg.”

Geirnaert: “Een exstudiege­noot van mij was geluidstec­hnicus in het Sportpalei­s voor een optreden van U2. De dag nadien was hij doof. In de Delhaize had iemand zwavelzuur over zijn oren gegooid. Toen waren zijn trommelvli­ezen verschroei­d. Verschrikk­elijk.”

Erik Van Looy: “Hebben jullie al eens iemand vermoord?”

Geirnaert: “Neen, maar ik ken wel iemand die nu in de gevangenis zit. Hij wordt beschuldig­d van moordpogin­gen. Dat was een super normale jongen in het dorp, hij zat bij mij in de jeugdbeweg­ing. Op een ochtend zijn zijn stoppen doorgeslag­en. Hij heeft in de garage een pot zuur gepakt, is naar de Delhaize gereden, en daar op drie mensen hun kop gegooid. En ik ken die mensen alle drie. Verschrikk­elijk. Een nonkel van mij, mijn opa, en een geluidstec­hnicus die vroeger bij mij in de klas zat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium