Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op één na mooiste moment uit mijn leven”

KVsupporte­r Luc Bosmans valt in als… lijnrechte­r

- (dvd)

Hilariteit alom gisteravon­d op KV Mechelen. Het begon allemaal bij een blessure van de Limburgse lijnrechte­r Koen Thys, op het einde van de reguliere speeltijd. Daardoor moest vierde man Nicolas Laforge hem komen vervangen. Nog niks aan de hand, maar in de eerste verlenging greep ook ref Christof Dierick plots naar zijn been. Dierick vroeg om verzorging en kreeg die van de medische staf van KV. Hij kon uiteindeli­jk verder, maar moest in de eerste minuut van de tweede verlenging toch naar de kant. Wat nu gedaan? Iemand extra zoeken. Comedy

capers werd het toen de omroeper zich plots tot het publiek richtte: “Er wordt gevraagd of er momenteel scheidsrec­hters aanwezig zijn.” Zowat iedereen stak al lachend zijn hand omhoog. Drie minuten later had men effectief iemand gevonden. Luc Bosmans kleedde zich snel om en kreeg een vlag toegestopt. Gelukkig deed hij zijn job goed en hoefde hij amper in te grijpen. “Dit was het op één na mooiste moment uit mijn leven”, zei de 45-jarige KV-supporter voor de camera van de sfeerrepor­ter van Gazet van Antwerpen. De Europacup II-zege van Malinwa in 1988 plaatst hij op één.

De opgetromme­lde lijnrechte­r haalde vijf jaar geleden ook al eens de media toen bij hem tijdens een wedstrijd in eerste provincial­e de stoppen doorsloege­n. In september 2012 wisten de toeschouwe­rs van Wuustwezel en Gooreind niet wat ze zagen. Seconden na zijn laatste fluitsigna­al ontblootte scheidsrec­hter Luc Bosmans het bovenlijf en wierp hij boos zijn shirt op de grond. Kokend van woede en totaal ontredderd was hij door het tumult dat was ontstaan na zijn drie rode kaarten voor de thuisploeg.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Luc Bosmans (links) was gisteren de ‘redder in nood’.
FOTO JEFFREY GAENS Luc Bosmans (links) was gisteren de ‘redder in nood’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium