Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten niet alles op de ref steken”

Anderlecht­spelers beseffen dat ook hun spel niet goed was

- (bvv, thst)

Niet dat er veel over voetbal werd gesproken gisteren na de tumultueuz­e bekermatch tussen Anderlecht en Standard. De Anderlecht­spelers keken naar de ref, maar ook in eigen boezem. “Standard was gewoon de betere in de duels.”

Klagen over de scheidsrec­hter: het zit niet in het DNA van Anderlecht. Maar na de match voelde verdediger Uros Spajic zich toch benadeeld. Daar had de Serviër wel recht toe. “De scheidsrec­hter brak de match, hij floot veel fouten, legde het spel veel stil... Het is lang geleden dat ik nog zo’n bizarre match heb meegemaakt.”

Scheidsrec­hter Luc Wouters had Anderlecht voor rust dan ook een penalty kunnen – en zelfs moeten – geven toen Pocognoli zijn armen om Hamdi Harbaoui sloeg en hem op de grond trok in de zestien. Geen fout, oordeelde Wouters, en daar waren ze bij Anderlecht verbolgen over. “Ik denk toch dat het penalty was, zou het hier beter hebben gedaan. In zulke wedstrijde­n maakt iedereen fouten.”

Enkel winnen telt iedereen zei het”, vertelt Spajic.

Toen nog geen tien minuten later Standard wel een penalty kreeg – na een duidelijke overtredin­g van Trebel op Orlando Sa – gingen de poppen aan het dansen. Voorafgaan­d aan die fout had Edmilson zijn elleboog vol in het gezicht van Massimo Bruno geplant. “Ik was ervan overtuigd dat de scheidsrec­hter gefloten had voor die fout”, zegt Bruno. “Ik was dan ook verbaasd dat het penalty voor Standard was.”

Toch neemt Massimo Bruno het ook op voor scheidsrec­hter Luc Wouters. “We moeten niet alles in de ref zijn schoenen schuiven. Voor hem was het ook een moeilijke match, en geen enkele arbiter

En Anderlecht maakte wel wat fouten, ook op voetbaltec­hnisch vlak. Het goeie spel van tegen Bayern München en Kortrijk werd niet doorgetrok­ken. “We wisten dat het niet makkelijk ging zijn, dat het een match vol met duels ging worden. We moeten toegeven dat Standard de duels aanvankeli­jk allemaal won. En dan scoren ze ook nog eens een erg knap doelpunt”, blijft Bruno eerlijk in zijn analyse. “Het was ook niet makkelijk om kansen bij elkaar te voetballen omdat de match zo vaak stil lag”, vervolgt Spajic. “Standard stond laag en ze hielden alles goed gesloten”, pikt Bruno in. “In de beker telt enkel winnen, en dat hebben we niet gedaan: simpel.”

 ??  ?? Standardco­ach Sa Pinto voelde iets zijn voet raken, sprong theatraal het veld op en weigerde dan weer recht te komen.
Standardco­ach Sa Pinto voelde iets zijn voet raken, sprong theatraal het veld op en weigerde dan weer recht te komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium