Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voor het eerst in kwartfinal­es

WaaslandBe­veren schrijft geschieden­is tegen mak Eupen

- WIM HOUTTEQUIE­T

WaaslandBe­veren staat voor het eerst in zijn prille bestaan in de kwartfinal­e van de Beker van België. De Waaslander­s versloegen gisteren een bijzonder mak Eupen: 20. Morioka en Ampomah zorgden voor de doelpunten.

Philippe Clement stak vooraf zijn ambities voor de beker niet onder stoelen of banken. De oefenmeest­er wisselde zijn typeploeg slechts op drie plaatsen. “We moeten eerst stabilitei­t in de defensie krijgen en daarna offensief denken”, liet Makélélé optekenen. Dat was duidelijk, van het aantrekkel­ijke combinatie­voetbal van Jordi Condom schoot gisteravon­d niks meer over. Wat zullen de 18 meegereisd­e supporters zich de trip naar het Waasland beklaagd hebben.

De eerste helft was Waasland-Beveren heer en meester. Dat resulteerd­e na 20 minuten in een meer dan verdiende voorsprong. Morioka verschalkt­e doelman Niasse met een subtiel balletje. Het eerste doelpunt voor de Waaslander­s na 229 minuten droogte. De thuisploeg bleef het doel van de Panda’s bestoken, maar morste met de kansen. In de omschakeli­ng kon Eupen zijn neus eens aan het venster steken. Leye kon de scherpe voorzet van Schouterde­n net niet in doel verwerken.

De tweede helft speelde WaaslandBe­veren op spaarmodus de wedstrijd volwassen uit, al werd het slordiger. Eupen kon Waasland-Beveren echter op geen elk moment in verlegenhe­id brengen. Ampomah bezorgde Eupen uiteindeli­jk de doodsteek, door een voorzet van Boljevic binnen te schieten. Wedstrijd gespeeld. In het slot werd Buatu nog van het veld gestuurd nadat hij de doorgebrok­en Verdier neerhaalde. Mmaee, die voor de tweede keer dit seizoen in de basis verscheen, verzuimde uiteindeli­jk de voorsprong verder uit te diepen.

Kopzorgen voor Makélélé

Waasland-Beveren bereikt zo voor het eerst in zijn prille geschieden­is de kwartfinal­e van de beker. De kopzorgen bij Makélélé nemen intussen toe. Onder zijn leiding kon Eupen al drie wedstrijde­n op rij niet winnen, laat staan een doelpunt maken.

 ??  ?? Wague kan Ampomah niet tegenhoude­n.
FOTO ISOSPORT
Wague kan Ampomah niet tegenhoude­n. FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium