Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Horvath haalt kern niet

Butelle voor het eerst dit seizoen bij officiële wedstrijds­electie

- GUILLAUME MAEBE

Coach Ivan Leko weet al wie er vanavond in doel zal staan. En hij weet ook dat het een doelman zal zijn die Club Brugge stabilitei­t en vertrouwen zal brengen. Een nieuwe kans voor Ludovic Butelle lijkt zo haast een zekerheid. De Fransman zit voor het eerst dit seizoen in de kern voor een officiële match en hoopt te profiteren van de flater die Guillaume Hubert zondag tegen Zulte Waregem maakte. Ethan Horvath moet de Fransman al zeker niet vrezen: hij haalt de ruime selectie niet eens.

“Ja, Ethan is fit. Maar ik kan toch geen vier doelmannen selecteren?” Neen, dat kan Ivan Leko inderdaad niet, maar het is wel opvallend dat de nummer één van begin dit seizoen nu zelfs niet meer tot de drie ‘beste’ doelmannen van Club Brugge behoort. Zelfs de jonge Jens Teunckens krijgt een plaatsje in de ruime selectie. “Ik schat Jens niet hoger in dan Ethan, hoor. De positie van derde doelman draait voor mij gewoon niet puur rond kwaliteit. Ik heb voor die positie liever iemand die jong is en al heel blij is dat hij derde doelman mag zijn. Voor Ethan ligt het op dit moment anders.”

Leko kiest vanavond dus tussen Guillaume Hubert of – veel waarschijn­lijker – de opgeviste Butelle, die er voor het eerst dit seizoen weer bij is in een officiële wedstrijd en zijn gram kan halen nadat hij afgelopen zomer eigenlijk weg moest. “Ik weet al wie er zal spelen, maar ik zeg het nog niet”, hield de Kroaat de lippen stijf op elkaar. “Maar het zal een doelman zijn die een goede wedstrijd kan spelen en op dit moment de beste is.”

Champions League

Want Club heeft de best mogelijke doelman nodig om vanavond voorbij Zulte Waregem te raken. Afgelopen zondag bewees Essevee nog maar eens hoe moeilijk het te verslaan is. En dat was dan nog thuis, in het Jan Breydelsta­dion. Aan de Gaverbeek is het altijd een pak lastiger.

“De beker is het enige wat ons naast de competitie nog rest”, weet ook Leko. “En wij willen naar die finale, wij willen naar Brussel. Ik heb het ook tegen de spelers gezegd: dit is geen Europa Leagueweds­trijd voor ons, maar een Champions Leagueweds­trijd.” Verwacht wordt dat de Kroaat dan ook zijn best mogelijke elf het veld opstuurt.

 ??  ?? FOTO'S KURT DESPLENTER Horvath op training. De doelman moet de bekermatch volgen vanuit de tribune.
FOTO'S KURT DESPLENTER Horvath op training. De doelman moet de bekermatch volgen vanuit de tribune.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium