Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als we nog meer op elkaar ingespeeld geraken, kunnen we zeer ver komen”

Ben Van den Bogaert staat met Antwerp Phantoms voor druk programma

- (lce)

Antwerp Phantoms verloor vorig weekend zowel in Geleen als thuis tegen Nijmegem. Toch lijkt de ploeg van coach Buck Rombouts na een wat minder seizoen vorig jaar deze campagne weer helemaal boven water te komen. Phantoms blikt dan ook strijdvaar­dig vooruit naar de eerstvolge­nde duels tegen Zoetermeer en Den Haag. “We mikken op de playoffs en de bekerfinal­e”, zegt assistenta­anvoerder Ben Van den Bogaert.

Als enige Belgische ploeg in de Beneliga brak Antwerp Phantoms dit seizoen nog geen potten, maar de kloof met de sterke Nederland- se teams lijkt toch kleiner geworden. Beste bewijs daarvan: de winst van twee weken geleden tegen competitie­leider Kemphanen Eindhoven.

Ook vorig weekend tegen Geleen ging Phantoms maar nipt kopjeonder. “Pas in de slotsecond­en moesten we het beslissend­e doelpunt toestaan, terwijl wij zeker een punt hadden verdiend”, zegt Ben Van den Bogaert.

Daags nadien had de ploeg van coach Buck Rombouts minder verhaal tegen Nijmegem.

Van den Bogaert: “We waren duidelijk nog niet bekomen van de inspanning­en van de dag voordien. Maar goed, we kijken alweer vooruit. Volgend weekend willen we opnieuw sterk voor de dag komen. Dit keer in Zoetermeer en thuis tegen Den Haag. We hebben nog altijd uitzicht op de play-offs van de Beneliga. Die willen we zeker halen.”

In eigen land is Phantoms al zeker van de halve finales in de Beker van België.

“Komend weekend kennen we onze tegenstand­er. Het wordt de winnaar van het duel tussen HYC Herentals of Luik. Wie het ook wordt, wij mikken op de finale. Dat is dit seizoen onze tweede doelstelli­ng. Nu we versterkt zijn met de broers Akke en Bram Klijssen uit Turnhout, is dat niet langer ijdele hoop. Zij bewezen al een meerwaarde te zijn. Het is nu nog een kwestie van wat meer op mekaar ingespeeld te geraken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium