Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Aan de rust was het kalf al verdronken”

Olse Merksem van Sten Dielen kan niet stunten bij Atomix

- (midc)

Geen stunt vorige zaterdag voor Olse Merksem. Op bezoek bij titelkandi­daat Atomix gingen de Merksemnar­en zoals verwacht kopjeonder. Al hielp het ontbreken van de geblesseer­den Simon Van Den Bergh en Nuni Bazoer ook niet meteen.

“We hebben tien minuten kunnen standhoude­n, vooral door knap werk van doelman Rens Baeyens, maar bij een 2-5 tussenstan­d viel onze tweede lijn stil”, zegt Sten Dielen. “Atomix liep zo meteen uit, zodat bij de rust bij een 15-7 stand het kalf al verdronken was. Voorlopig is dit nog geen nederlaag met gevolgen, we staan nog altijd op een veilige plaats. Zaterdag trekken wij naar Houthalen voor een vierpunten- match. Als we daar kunnen winnen, komen we naast de Limburgers en nemen we verder afstand van Wezet. Hopelijk kunnen wij daar wel met onze sterkste opstelling aantreden.”

In de hoogste vrouwenree­ks deed DHW Antwerpen op het veld van Gent wat het moest doen. De vrouwen van coach Peter Lauwen wonnen met 14-25 en blijven zo op de zesde plaats geparkeerd staan. Ze blijven zo kans maken op de vooropgest­elde top vier.

In liga 1 blijft Uilenspieg­el onderaan bengelen. Op het veld van Lebbeke ging het met 29-26 onderuit.

In liga 2 verloor Brasschaat voor eigen volk met het kleinste verschil (20-21) tegen Overpelt. Het blijft zo hangen op een gedeelde tiende plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium