Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze match mochten we niet verliezen”

Volmar van coach Thomas Rossie pakt belangrijk­e punten in strijd om behoud

- (mabe)

De mannen van Volmar Ekeren wonnen het voorbije weekend met 03 bij rode lantaarn Haacht B. Door deze zege springt het Ekerse team over Oxaco BVC naar de op twee na laatste plaats en oogt de toekomst opnieuw iets positiever.

“Dit was een wedstrijd die we absoluut niet mochten verliezen, wilden we onze kansen om in tweede divisie te blijven niet hypotheker­en”, zegt coach Thomas Rossie. “Haacht heeft tot nu toe nog geen set gewonnen en is duidelijk het zwakke broertje in de reeks. Met minder dan een 3-0 overwinnin­g mochten we niet tevreden zijn.”

De Ekerse trainer is tevreden met de drie punten, maar beseft dat de weg nog lang is. “We kennen een moeilijk seizoen. De kern was al niet te breed en door diverse blessures beschik ik nu nog net over acht inzetbare speler. Dan kan je niet over luxe spreken. Ik pak dan ook geregeld jonge gasten mee van het tweede team. Het zijn de spelers die de komende jaren voor de opvolging moeten zorgen. Die gasten zullen er wel komen en deden het de voorbije weken niet slecht. Maar ze zijn nog niet helemaal klaar om in deze reeks voluit een team te dragen. Die tijd komt wel en dus is het aan ons om te zorgen dat we in deze reeks blijven. Overleven en knokken voor het behoud, hoger liggen de ambities noodgedwon­gen niet.”

Dit weekend trekt Volmar naar Belsele, dat voorlopig achtste staat

“Als alles meezit en we hebben een goede dag, moeten we daar iets kunnen rapen. We werden de voorbije maanden bijna nergens weggespeel­d en pakten ook al punten tegen ploegen die in de buurt van Belsele staan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium