Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kwalificat­ie blijft mogelijk”

Birthe Wittock staat met Amigos voor lastige terugmatch

- SVEN PERSOONE

De vrouwen van Amigos Zoersel speelden vorige week dinsdag in Las Palmas een uitstekend­e wedstrijd in de Challenge Cup. De Kempense meisjes gingen weliswaar met 32 onderuit tegen de Spaanse grootmacht, maar houden wel alle kansen gaaf om zich te kwalificer­en voor de volgende ronde. De Amigos Arena zal vanavond daveren op zijn grondveste­n.

“In de heenmatch haalden we bij momenten een niveau dat ik nooit eerder gezien had”, zegt trainer Jeroen Rymen. “Jammer genoeg konden we dat niet volhouden en is Las Palmas weer in de match gekomen. Het wordt dus lastig vanavond. De Spanjaarde­n hebben echt een heel sterke ploeg en zijn nu verwittigd. Maar ik hoop dat we hetzelfde niveau kunnen tonen aan onze supporters, de sponsors en het bestuur. Winnen we niet, dan is dat zo, maar we willen wel met opgeheven hoofd het Europese toneel verlaten. Ik zag lachende gezichten op het terrein in Las Palmas. Ik hoop dat vanavond opnieuw te zien, dat zou betekenen dat de meisjes zich amuseren en genieten van de omstandigh­eden.”

Thuisvoord­eel

Hoekspeels­ter Birthe Wittock, die met Oostende en Gent al eens van Europees volleybal mocht proeven, weet dat haar team voor een zware opdracht staat, maar kijkt er positief tegenaan. “De ploeg doet het momenteel erg goed”, zegt zij. “In Las Palmas boekten we een beter resultaat dan verwacht en dat heeft ons vertrouwen gegeven. Wij hopen vanavond hetzelfde te tonen en misschien nog een tandje te kunnen bijsteken. Als je in Las Palmas 3-2 kunt spelen, dan ben je er dichtbij. Ik ben op dat vlak best positief, al zullen we vanaf de eerste balwisseli­ng alert moeten zijn. Want als je Las Palmas maar een klein beetje ruimte geeft, dan is het vertrokken en nog moeilijk af te stoppen. Individuee­l heeft het veel meer kwaliteite­n in huis, maar de kwalificat­ie blijft mogelijk. We profiteren in ieder geval van het thuisvoord­eel. Ik verwacht een massa supporters die kunnen helpen om ons over de streep te trekken. We kijken er in ieder geval naar uit en het zou natuurlijk leuk zijn als we nog een ronde kunnen verdergaan.”

 ??  ?? Birthe Wittock (links) en middenspee­lster Lisette Hoff vieren een punt van Amigos Zoersel.
FOTO RR
Birthe Wittock (links) en middenspee­lster Lisette Hoff vieren een punt van Amigos Zoersel. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium