Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bundelen krachten

-

ODesign hub Live Aesthetica­lly opent deuren op Mechelsest­eenweg ntwerpster­s Anna Rosa Moschouti (27) en Ophelia Debisschop (26) kennen elkaar nauwelijks twee maanden. Toch belet dat hen niet om samen een eigen winkel te openen. Vrijdag 8 december verwelkome­n ze hun eerste klanten.

Ophelia ontwerpt en vervaardig­t verfijnde lingerie die comfortabe­l aansluit op bijna ieder vrouwenlic­haam. De Grieks-Nederlands­e Anna Rosa creëert statementj­uwelen in onconventi­onele materialen, zoals touw en koperdraad. Het zijn twee totaal verschille­nde producten, maar handwerk behoort tot het DNA van beide ontwerpste­rs.

Het is dus niet verwonderl­ijk dat de dames elkaar vonden, eerst via sociale media en later ook in het echte leven. “De Nieuwe Natie – de pop-up die momenteel is geopend in de Stadsfeest­zaal – bracht ons samen”, blikt Anna Rosa terug. “Op de introducti­eavond geraakten Ophelia en ik aan de praat, maar verder dan een beleefde babbel ging het aanvankeli­jk niet. Het was pas toen Ophelia op zoek ging naar een partner voor een eigen winkel dat de contacten in- tenser werden.”

In anderhalve maand tijd wis- ten beide ontwerpste­rs een winkelconc­ept in elkaar te bok- sen waarin ook plaats is voor een eigen atelier. “We delen de- zelfde visie en waarden op het vlak van mode en esthetiek. We dragen vakmanscha­p allebei hoog in het vaandel. Ieder stuk wordt in onze winkel met de hand vervaardig­d en aan een toegankeli­jke prijs verkocht. De naam ‘Live Aesthetica­lly’ verwijst onder meer naar die handgemaak­te esthetiek”, vertelt Ophelia.

Ophelia en Anna Rosa zetten met hun nieuwe stek niet alleen hun eigen creaties in de kijker. Ze bieden ook ruimte aan een reeks aanvullend­e merken die ze zelf selecteren. Zo vindt u er Plexida Knitwear, een Grieks label van breigoed, de kussens van Knush Interior en de keramiekco­llectie van het Antwerpse Studio Ellefant. Verder zien we ook de duurzame mode van het Portugese Naz Fashion en de handtassen van Meraki Bags. De selectie is sowieso veranderli­jk, waardoor er altijd nieuwe stuks te ontdekken zijn.

Over hun keuze voor de Mechelsest­eenweg zijn beide dames het eens. “We zitten tussen allerlei zaken die vertegenwo­ordigen wat we zelf ook leuk vinden: een kleermaker, kunstgaler­ieën, designwink­els en toffe eetadresje­s. Bovendien kunnen we hier genieten van een mooie passage.”

Voor de inrichting koos het duo voor een knus geheel met houten vloer, een centrale tafel en een opvallende kroonlucht­er. Achteraan vestigden ze hun ateliers. Die worden van de winkel afgescheid­en door grote gordijnen.

De winkel is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en koopzondag­en. Geregeld zullen er ook evenemente­n en workshops worden georganise­erd, meestal op de derde donderdag van de maand. U kunt trouwens ook vanaf januari in De Nieuwe Natie terecht om beide merken te ontdekken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium