Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Coolblue verhuist naar Berchem en creëert 200 extra jobs

- CHRISTOF WILLOCX

De webwinkel Coolblue heeft in een jaar tijd tweehonder­d mensen aangeworve­n. De meerderhei­d daarvan werkt in de gloednieuw­e hoofdzetel van het bedrijf in het kantorenco­mplex Post X in Berchem.

Coolblue verkoopt vooral elektronis­che apparaten. Het gaat onder meer om laptops en gsm’s, maar ook de verkoop van wasmachine­s, koelkasten en zelfs keukengere­i zit stevig in de lift.

Het bedrijf verkoopt vooral producten via het internet, maar heeft in België ook drie fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi en Zaventem. Boven de winkel in Wilrijk zat tot vorige week de klanten- en personeels­dienst van Coolblue, maar die is nu verhuisd naar Berchem.

Centraal gelegen

“De winkel blijft in Wilrijk, maar het kantoor boven de winkel werd te klein”, zegt Matthias De Clercq, directeur van Coolblue in België. “Vorig jaar stelden we in Vlaanderen honderd mensen tewerk. Vandaag zijn dat er driehonder­d. Een derde daarvan werkt in ons nieuwe hoofdkanto­or in Berchem. De andere werknemers zitten in de winkels en de verdeelcen­tra voor grote elektronis­che apparaten.”

“Van die driehonder­d mensen die Coolblue in België tewerkstel­t, zitten er bijna tweehonder­d in Antwerpen. Honderd mensen werken in het hoofdkanto­or in Berchem, zestig mensen in het verdeelcen­trum in Zwijndrech­t en bijna dertig in de winkel in Wilrijk. Antwerpen is centraal gelegen voor onze werknemers. We kunnen hier in de komende jaren nog verder uitbreiden. In Post X is voldoende kantoorrui­mte om onze groei op te vangen”, zegt De Clercq.

“De groei komt er vooral omdat we steeds meer klanten hebben. Daardoor hebben we extra mensen nodig op onder meer onze klantendie­nst en op de marketinga­fdeling. We hebben ook honderd bezorgers aangeworve­n die zware goederen gratis bij de mensen thuis komen leveren. We gaan tot vier verdieping­en hoog. Wie voor middernach­t iets in onze webshop bestelt, krijgt het de volgende dag thuis geleverd. Dat concept slaat aan bij de klanten, en levert dus veel jobs op.”

 ?? FOTO MAARTEN DE BOUW ??
FOTO MAARTEN DE BOUW
 ?? FOTO MAARTEN DE BOUW ?? Matthias De Clercq, directeur van Coolblue in België.
FOTO MAARTEN DE BOUW Matthias De Clercq, directeur van Coolblue in België.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium