Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bijvoorbee­ld.

- LEX MOOLENAAR

Ziet u nog andere mogelijkhe­den? De Partij van de Arbeid is er ook nog. Voor ons is er geen cordon sanitaire rond de PVDA.

Een coalitie met de NVA is voor u uitgeslote­n? Met deze N-VA wel. Als ik zie hoe schepen Fons Duchateau de armoede in de schoenen van de armen probeert te schuiven… Ook op andere vlakken kan het zo niet verder. Alles draait vierkant. Stadsontwi­kkeling, de samenwerki­ng met het sociale middenveld, de mobiliteit...

Ah, de mobiliteit! Het is lang geleden dat we het nog over Oosterweel en de overkappin­g van de Ring hebben gehad. In dat dossier laat de Vlaamse overheid steken vallen. De intendant doet zijn werk en de actiegroep­en houden zich aan de afspraken, maar waar blijven de beloofde plannen voor een lightversi­e van Oosterweel? En wanneer begint de overheid nu eens eindelijk geld voor de overkappin­g te zoeken? Ze beweegt geen millimeter. Bart De Wever zou als burgemeest­er nu moeten zeggen: ik eis dat het toekomstve­rbond alles volledig uitvoert. Maar dat doet hij niet. Hij wil zelfs niet antwoorden op onze vragen. Hij verwijst liever naar schepen Koen Kennis.

En zijn partijgeno­ten noemen u een schijnheil­ig paterke. Ze doen maar, dat laat me koud. Daaruit blijkt vooral dat het niveau van de politiek diep is gezakt. Als een persoonlij­ke aanval in de gemeentera­ad hun antwoord is op mijn terechte vragen over integritei­t… Blijkbaar is dat voor de N-VA geen belangrijk thema.

Gaat u zich na al dit gedoe wat meer inhouden? Wij zullen geen duimbreed afwijken van onze kritiek op wat er gebeurt en van onze eigen dromen en voorstelle­n voor een betere stad.

Misschien denkt Bart De Wever wel: laat ze nu maar razen, straks is hun munitie op. Als het gaat over de manier waarop de stad de volgende zes jaar moet worden bestuurd, dan raakt onze inspiratie nooit op. Wij hebben een bak vol goede ideeën. Dat wordt onze grote kracht. Het politieke debat kan daar alleen maar rijker van worden. Het wordt een feest voor de democratie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium