Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Broer van ‘Reus’ levert nieuw spoor na verhoor

-

In de zaak van de Bende van Nijvel is de broer van Christiaan B., de overleden exrijkswac­hter die beschouwd wordt als ‘de Reus’, opnieuw verhoord. Dat meldt zijn advocaat Geert Lenssens op Twitter. De man werkt volgens de advocaat mee aan het onderzoek en hij zou de speurders twee tips gegeven hebben.

Het gerecht onderzoekt het spoor naar Christiaan B. sinds februari van dit jaar. Toen werd een pv opgesteld waarin staat dat slachtoffe­r David Van de Steen werd gecontacte­erd over ex-rijkswacht­er B. Die zou, volgens zijn broer, op zijn sterfbed in 2015 gezegd hebben dat hij bij de Bende van Nijvel was. Christiaan B. maakte tot begin jaren 80 deel uit van de Groep Diane, de speciale eenheid van de Belgische rijkswacht.

De broer van Christiaan B. werd al enkele keren verhoord. Volgens de speurders gaf hij pas in het derde verhoor toe dat zijn broer had bekend dat hij aan feiten van de Bende deelnam.

Zijn advocaat meldt nu dat de man opnieuw verhoord is. “Een eerste tip gaat over de vraag aan wie Christiaan B. nog gezegd heeft dat hij lid was van de Bende”, zegt Lenssens. “Hij heeft dat aan mijn cliënt gezegd, maar ook aan anderen. De tweede vraag: wat heeft Christiaan B. gezegd over de andere leden van de Bende van Nijvel?”

Volgens de advocaat heeft B. meer verklaring­en gedaan aan zijn broer, los van de bekentenis op zijn sterfbed. In een eerste verhoor had de broer al gesteld dat B. contact had met de ex-rijkswacht­ers Madani Bouhouche en Robert Beijer, die al genoemd werden in het Bendeonder­zoek.

 ??  ?? FOTO RR Christiaan B., de vermoedeli­jke ‘Reus’ van de Bende van Nijvel.
FOTO RR Christiaan B., de vermoedeli­jke ‘Reus’ van de Bende van Nijvel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium