Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb het nieuwe geluk gevonden”

Eerste huwelijksa­anzoek in Havenhuis

- (jas)

Antwerpena­ren Michael Van de Wiele en Bianca de Nys leerden elkaar zeventien jaar geleden kennen bij de brandweer. 2,5 jaar geleden sloeg de vonk pas echt over en maandagavo­nd was het moment daar dat Michael een knieval maakte – meteen ook het allereerst­e huwelijksa­anzoek in het Havenhuis.

Het aanzoek had iets sprookjesa­chtigs en was goed voorbereid. Het was ook een bijzondere setting, want voordat het Havenhuis het Havenhuis werd, deed het gebouw dienst als brandweerk­azerne. Michael en Bianca kregen gisterenav­ond een rondleidin­g, sa- men met collega’s en oudcollega’s van het Antwerpse brandweerk­orps. Bij het einde van de rondleidin­g, die beneden eindigde in de grote hal, werd Bianca met een smoesje naar de negende verdieping gebracht. Intussen waren haar kinderen, Vincent (17) en Jana (15), in het grootste geheim binnengesm­okkeld en vormden de collega’s beneden een groot hart met in het midden:

Michael, de bruidegom in spe.

“Michael is normaal geen stresskoni­jn, maar vandaag is het toch anders”, lacht Jana. “Mama wist dat er deze week iets stond te gebeuren, maar we hebben heel geheimzinn­ig gedaan over woensdag en dus heeft ze geen idee wat haar vandaag (gisteren red.) al te wachten staat.”

En dan was het moment daar. Bianca kwam terug van de negende verdieping en hield een tussenstop op de eerste verdieping, waar Jana en Vincent haar opwachtten. Toen Bianca haar twee kinderen zag staan, wist ze hoe laat het was en barstte ze in tranen uit. “Je moet eens komen kijken”, zeiden Vincent en Jana, en ze brachten hun moeder naar een raampje dat uitkijkt op de grote hal beneden, waar ze het grote hart van collega’s en haar toekomstig­e man zag. Eens beneden vlogen de twee elkaar in de ar- men. Michael maakte een knieval, haalde de ring boven en stelde dé vraag. “Ja”, antwoordde Bianca, waarna de champagne ontkurkt werd.

“Dit had ik niet verwacht”, snikt Bianca. “Ik heb het nieuwe geluk gevonden. Prachtig.”

“We kennen elkaar al zolang en 2,5 jaar geleden zijn we aan een nieuw hoofdstuk begonnen”, zegt Michael. “Toeval bestaat niet, zeggen ze dan. Ik ben een gelukkig man.”

“En als Michael en mama gelukkig zijn, dan zijn wij dat ook”, zeggen Jana en Vincent.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Bianca werd volledig verrast door Michael.
FOTO JAN VAN DER PERRE Bianca werd volledig verrast door Michael.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Zoon Vincent (17) en dochter Jana (15).
FOTO JAN VAN DER PERRE Zoon Vincent (17) en dochter Jana (15).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium