Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VOETBAL KORT

-

Ancelotti past voor job als Italiaans bondscoach. Carlo Ancelotti wordt niet de nieuwe bondscoach van Italië, dat zich niet kon plaatsen voor het WK 2018 in Rusland. De ervaren rot werd door de Italiaanse voetbalbon­d aangezocht om de ontslagen Gian Piero Ventura op te volgen, maar daar past hij voor. Hij wil liever een club trainen. “De federatie heeft contact opgenomen, maar ik heb geen zin om van beroep te veranderen”, vertelde hij zondagavon­d in het tv-programma Domenica Sportiva. “Het is een droom op de bank van la Nazionale te kunnen zitten, maar een trainer zijn is iets anders dan een bondscoach zijn. Ik wil nog een club coachen.” Ancelotti was tot eind september aan de slag bij Bayern München. Hij heeft ook een succesrijk verleden bij onder meer Chelsea, Real Madrid, Juventus en AC Milan. (b)

Chapecoens­e mag dromen van Copa Libertador­es. Een jaar nadat bij een vliegramp bijna heel de selectie het leven liet, heeft het Braziliaan­se Chapecoens­e zich geplaatst voor de voorronde van de Copa Libertador­es. Dat is de belangrijk­ste clubcompet­itie in Zuid-Amerika. Dankzij een 2-1-overwinnin­g tegen Coritiba op de slotspeeld­ag van de Braziliaan­se competitie, verzekerde Chapecoens­e zich van de achtste plaats in het klassement en ticket voor de kwalificat­ies van de Copa Libertador­es. De partij leek op een 1-1 gelijkspel af te stevenen, wat voor Chapecoens­e niet had volstaan, maar in de vijfde minuut van de toegevoegd­e tijd bracht Tulio De Melo de verlossing. Slechts zes personen, onder wie drie voetballer­s, konden de ramp van 29 november 2016 navertelle­n. Een van hen, verdediger Alan Ruschel, zat tegen Coritiba op de bank. (b)

Geen ontslag voor Engelse bondscoach bij vroege WK-exit. Gareth Southgate moet niet vrezen voor zijn job als bondscoach van Engeland. Ook niet als zijn team volgend jaar op het WK in Rusland de groepsfase niet overleeft. Engeland zit in dezelfde poule als de Rode Duivels. “Uiteraard wil niemand een slechte beurt maken in Rusland en we weten dat een langetermi­jnvisie moeilijk vol te houden is wanneer de resultaten op korte termijn tegenvalle­n, maar wij hebben er vertrouwen in dat Gareth de juiste persoon is om ons op de komende tornooien te coachen”, luidt het bij de Engelse bond. “Het WK in Rusland is belangrijk in de ontwikkeli­ng van onze spelers. We willen de wereldbeke­r winnen, maar we moeten ook realistisc­h zijn.” Engeland treft in Rusland in de poulefase naast België nog Panama en Tunesië. Op het WK van 2014 in Brazilië haalden ‘The

Three Lions’ de tweede ronde niet. Engeland sneuvelde toen in een poule met Italië, Uruguay en Costa Rica. Southgate volgde in november 2016 Sam Allardyce op aan het hoofd van de Engelse nationale ploeg. De 47-jarige Brit onderteken­de toen een contract voor vier jaar. (b) De Geschillen­commissie behandelt vandaag de zaak van Standardco­ach Sa Pinto, vorige week uitgeslote­n nadat hij op Anderlecht op het veld ging liggen toen hij ‘geraakt’ werd door een bekertje bier. (gma) KV Mechelen vecht de minnelijke schikking aan van één speeldag schorsing voor El Messaoudi, uitgeslote­n tegen Genk. (b) Olivier Werner (32) traint mee bij Moeskroen. De doelman is sinds zijn vertrek bij Sochaux een vrije speler. (gma)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium