Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Coach ligt zeker in weegschaal”

Sportief verantwoor­delijke Dirk Somers wil snel kentering zien

- (stdr)

Na de nederlaag op Nijlen blijft Ternesse met en nul op zes achter. Het zorgt voor ongerusthe­id in Wommelgem. “De druk wordt steeds groter”, weet Dirk Somers.

“We begonnen goed tegen Nijlen, maar we kenden pech en zowat alles sloeg tegen”, zegt Dirk Somers, de sportief verantwoor­delijke bij Ternesse. “Als je bovenin meedraait, zit het altijd wat mee, maar nu leren we de keerzijde van de medaille kennen. Vooral de individuel­e fouten baren me zorgen. We kregen zeven goals binnen in de laatste twee wedstrijde­n. En voorin creëren we weinig kansen, laat staan dat we veel scoren. Feit is dat als we komend weekend winnen, we nog altijd maar 19 op 45 zouden hebben. Dat betekent: gebuisd, hé. Na de heenronde komt er zeker een evaluatie.”

Somers vindt dat de aanwinsten niet brengen wat van hen wordt ver- wacht. “Gilles Sallaets viel goed in, maar verder is het te weinig. Opvallend is ook dat de spelers niet panikeren. Vorige week hielden we individuel­e gesprekken, maar ik zag geen verbeterin­g in het spel. Er zit geen lijn in. Ik geloof de coach nog steeds en ook de groep kan niets negatiefs over Paul Degenaers zeggen. Misschien zitten we met te veel spelers die al alles hebben gezien. Dat stemt tot nadenken. Als we zo verder doen, zitten we straks terug in eerste provincial­e. Dat zou dan onze verantwoor­delijkheid zijn, want wij deden de transfers. Maar als we nu niets doen, is dat ook onze schuld. De coach ligt dus in de weegschaal. Dat weet hij zelf ook. Zaterdag verliezen, zou een drama zijn. Als we met Nieuwjaar geen twintig punten hebben, wordt het moeilijk. Je kan moeilijk alle spelers buiten smijten, al is het te makkelijk om alles in de schoenen van de coach te schuiven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium