Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Le Pain Quotidien adopteert kippen

Uitbaters pas geopend filiaal ontfermen zich over gevleugeld­e buurtbewon­ers

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

JeanLuc en Celie, de gevleugeld­e bewoners van het Theaterple­in, waren kind aan huis bij brasserie De Markt. Toen de zaak onlangs werd overgenome­n door keten Le Pain Quotidien, had het scharrelen­de koppel even geen vaste thuis meer. Dat probleem is nu van de baan.

Brasserie De Markt op de hoek van de Graanmarkt en het Theaterple­in is niet meer. De plek trok nochtans veel volk, zeker bij mooi weer en wanneer de wekelijkse markt op het plein neerstreek. Een reden waarom voormalig uitbater Nemo Luyckx de zaak heeft overgedrag­en, is er niet, zegt hij.

“Wanneer je je zaak kunt overlaten aan een hedendaags concept dat goed past op die locatie, waarom dat dan niet doen? De horecawere­ld is uitdagend. Veranderen en vernieuwen horen daarbij. Persoonlij­k denk ik dat Le Pain Quotidien hier heel goed gaat draaien. Bovendien heb ik nog andere zaken: restaurant Hulstkamp op de De Keyserlei en crèmerie Het Park in Brasschaat.”

En dus kunnen bezoekers van de zaterdag- en zondagsmar­kt vanaf nu terecht in een nieuwe vestiging van Le Pain Quotidien voor een gezonde en duurzame hap. “Mensen mogen zich verwachten aan een typische Le Pain Quotidien-zaak”, zegt manager van de vestiging Sofie De Vooght. “Zo kun je ook hier lunchen aan een lange, gemeenscha­ppelijke tafel.”

Kippenhok op komst

Dé vraag die echter op de lippen van menig stadsbewon­er brandt nu de zaak is overgedrag­en: wat met haan Jean-Luc en kip Celie? Want voor Le Pain Quotidien haar intrek nam in het pand, hadden

de dieren een kippenhok staan in de terrastuin van brasserie De Markt. Maar dat werd enkele weken geleden weggehaald omdat de overname werken met zich meebracht. Daardoor hebben de dieren nu al een tijdje geen vaste thuis meer. “Deze week komt daar veranderin­g in”, vertelt De Vooght. “Dan zal de Brigitte Bardot van het Theaterple­in (Ninneke van het nabijgeleg­en café Robinson, red.) een hok komen installere­n. Sinds we hier zitten, zijn er trouwens al verschille­nde mensen uit de buurt langsgekom­en om van alles voor de haan en de kip af te geven. Heel leuk.”

“Met de zaak hebben we dus ook de haan en de kip overgenome­n”, lacht ze. “We zijn nu een weekje open en elke ochtend wanneer ik aankom, staan de haan en kip hier voor de deur. Dat is echt grappig. Ze komen altijd terug naar hier en overdag wandelen ze het hele Theaterple­in rond. Iedereen uit de buurt zorgt voor hen, en vanaf nu wij dus ook.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Het personeel van Le Pain Quotidien (manager Sofie De Vooght is de tweede van rechts) zal zich over de kippen van het Theaterple­in ontfermen.
FOTO JAN VAN DER PERRE Het personeel van Le Pain Quotidien (manager Sofie De Vooght is de tweede van rechts) zal zich over de kippen van het Theaterple­in ontfermen.
 ??  ?? FOTO PATRICK DE ROO JeanLuc de haan en Celie de kip.
FOTO PATRICK DE ROO JeanLuc de haan en Celie de kip.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium