Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kinderen testen eerste fietsstraa­t van Deurne

Auto’s moeten voortaan achter fietsers blijven

- JAN STASSIJNS

De Ruimtevaar­tlaan in Deurne, de allereerst­e fietsstraa­t van het district, is officieel ingehuldig­d door de leerlingen van basisschoo­l Het Land van Nu. “Vanaf nu moeten de auto’s hier achter de fietsers blijven”, zegt Koen Kennis (NVA), schepen van Mobiliteit.

Onder luid gejuich van de leerlingen van basisschoo­l Het Land van Nu openden de Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) en districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (N-VA) de allereerst­e fietsstraa­t van Deurne. De inrichting van de Ruimtevaar­tlaan is een belangrijk­e schakel in de districten­route van 20 kilometer, die van Hoboken helemaal tot in Merksem loopt.

Met Kennis en Sekeris op kop fietsten de kinderen in colonne over de rode loper. In een fietsstraa­t is het overgrote deel van de straat met rood asfalt aangelegd. Een belangrijk signaal voor automobili­sten, want zij mogen in een fietsstraa­t niet inhalen en de maximumsne­lheid is 30 kilometer per uur. “Vanaf nu moeten de auto’s hier achter de fietsers blijven”, zegt schepen Koen Kennis. “Als stad hebben we ervoor gekozen om versneld alle ontbrekend­e schakels in fietsroute­s weg te werken. Door de Ruimtevaar­tlaan en Alfred Ostlaan als fietsstraa­t in te richten, worden de fietspaden tussen Berchem en Deurne verbonden en loopt de districten­route hier ononderbro­ken door.”

Districtsb­urgemeeste­r Sekeris is blij met de fietsstraa­t. “Hier kijken we al vijf jaar naar uit”, zegt hij. “En het zal niet de laatste fietsstraa­t zijn in ons district. Na de heraanleg van de Boekenberg­lei is de Van Hersbekele­i aan de beurt. We hebben ook het idee om van de Venneborgl­aan en Te Couwelaarl­ei fietsstrat­en te maken. Dat is nog niet beslist en kan ook pas gebeuren na de aanleg van het Frank Craeybeckx­plein.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De kinderen van basisschoo­l Het Land van Nu fietsten de fietsstraa­t in.
FOTO DIRK KERSTENS De kinderen van basisschoo­l Het Land van Nu fietsten de fietsstraa­t in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium