Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jackpot voor Malinwa

- (dvd)

8,25 miljoen euro. Dat waanzinnig­e bedrag ontvangt KV Mechelen van Ajax voor Hassane Bandé. De 19jarige Burkinese spits maakt zijn reputatie van goudhaantj­e waar. “En bij een volgende transfer krijgen we er nog een hap bij”, zegt voorzitter Johan Timmermans.

Het kan razendsnel gaan. Een berichtje uit onze b krant, op 30 maart van dit jaar: ‘Met Hassane Bandé is een 18-jarige aanvaller uit Burkina Faso op proef bij KV Mechelen. Hij trainde dinsdag voor het eerst mee en mag zich de komende weken tegenover de technische staf proberen te bewijzen. Hij vertoefde eerder ook al als tester bij Anderlecht.’

Amper negen maanden later luidt de berichtgev­ing: Met Hassane Bandé heeft KV Mechelen de jackpot gewonnen. De 19-jarige Burkinese spits trekt naar Ajax, voor 8,25 miljoen euro. “Ik kan alleen maar bevestigen dat het om heel veel geld gaat”, zegt voorzitter Johan Timmermans. “Het is een veelvoud van onze toptransfe­rs uit het verleden (Obradovic, Kosanovic, Hanni, red.), die allemaal rond de 2 miljoen lagen. Zo’n anderhalve week geleden kwam Ajax op de proppen en kregen we te horen dat Marc Overmars (Directeur

Voetbalzak­en, red.) zelf naar België kwam. Hij wilde de zaak snel afronden. En wij ook. Je moet het ijzer smeden als het heet is.”

Vijfjarig contract

Zondag, daags na de 3-2-zege tegen Genk, reisde Bandé met zijn zaakwaarne­mer naar Amsterdam. Daar legde hij gisteren medische tests af, waarna hij een vijfjarig contract onderteken­de. Dat gaat pas komende zomer in, want er werd afgesproke­n dat de Burkinees het seizoen in Mechelen uitdoet.

“Dat was een absolute voorwaarde”, zegt Timmermans. “Gelukkig was Ajax bereid om daarin mee te gaan.”

KV kan dus op zijn toptalent rekenen in de strijd om het behoud. Belangrijk: het bedong ook een percentage op de doorverkoo­p - “een bijkomende hap”. Voor het geval Bandé op termijn nóg een stap zet, naar een nóg grotere club. De 8,25 miljoen wordt overigens pas in de zomer overgemaak­t door Ajax, maar wel in één keer. Intussen kan KV al de nodige investerin­gen doen. “In ons stadion én in de spelersker­n”, zegt Timmermans, die nogmaals terugblikt op een waanzinnig­e deal. “Dat is het zeker. Maar hij heeft nu eenmaal een ander profiel dan onze vorige transfers. Hassane is nog jong, is een spits en heeft op korte termijn iets geweldigs neergezet. De buitenland­se clubs stonden hier heel snel en dat was ons geluk. Want een binnenland­se club (Anderlecht én Club Brugge waren geïnteress­eerd, red.) had deze som natuurlijk nooit betaald. Ik ben ook blij voor de speler zelf. Hij heeft zijn droomtrans­fer beet en kan nu volop focussen op de rest van het seizoen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium