Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse huisarts brengt album uit met CJ Bolland

MICHAËL PEETERS Huisarts en muzikant “Geen enkele patiënt weet dat ik een plaat heb gemaakt. Ze zullen het vandaag in de krant lezen.”

- ANNELIES ROOSE

Ik ben echt goed, je moet eens naar mijn werk luisteren.” Hij blufte, Michaël Peeters (40), een Antwerpse huisarts met een passie voor elektronis­che muziek. Nooit had hij verwacht dat topdj CJ Bolland écht met hem in zee zou gaan, toen hij hem aansprak op een feestje. Het resultaat van hun samenwerki­ng, de plaat How to Catch a Night

Groove, ligt dit voorjaar in de

winkel.

Een mooie job als huisarts in een groepsprak­tijk. Twee doch- ters, van 3 en 5 jaar, en een goed huwelijk. Michaël Peeters (40) uit Antwerpen heeft niet het profiel van een man die achter draaita- fels en synthesize­rs elektronis­che muziek maakt. En al helemaal niet samen met CJ Bolland, een van de meest getalentee­rde elektronic­aproducers van het land.

Toch komt het er, het album dat de twee hebben gemaakt, onder de naam MπR, uit te spreken als Empire. How to Catch a Night

Groove ligt dit voorjaar in de winkel. “Sinds mijn twaalfde ben ik met muziek bezig”, zegt Peeters. “Het begon met gitaar, tot ik op een gegeven moment synthesize­rs heb ontdekt. Ik heb geneeskund­e gestudeerd en doe mijn job heel graag, maar altijd heb ik geweten: mijn échte passie zijn die toetsen.”

Bluf

En dus leeft Peeters zich uit in zijn studio na het werk, wanneer de kinderen in bed liggen. Lange

tijd werkte hij voor het plezier aan een aantal nummers, zonder er een concreet plan mee te hebben. Tot hij op een feestje CJ Bolland tegen het lijf liep, onder meer bekend van Magnus, zijn electrodan­ceproject met Tom Barman dat nu einde verhaal is. “Ik heb gebluft. Ik zei hem: Ik ben echt goed, je moet eens naar mijn werk luisteren. Ik had geen idee hoe hij zou reageren, maar CJ vond het zichtbaar grappig. Een paar dagen later hebben we afgesproke­n en bleek hij mijn werk goed te vinden. Ineens waren we over een concrete samenwerki­ng aan het praten. En intussen zijn we ook gewoon vrienden.”

Geen gekkenwerk

How to Catch a Night Groove bevat negen nummers, met zowel instrument­ale als ingezongen nummers, onder meer door CJ Bolland en diens zus. Het is de bedoeling om de plaat dit voorjaar overal in het land live te gaan voorstelle­n.

“Mensen verklaren me gek als ze horen dat ik dit combineer met een gezin en een job als huisarts”, zegt Peeters. “Terwijl het eigenlijk goed haalbaar is. Ik werk in een groepsprak­tijk, mijn uren liggen min of meer vast. Maar ik zal inderdaad wel prioriteit­en moeten stellen. Ik heb bijvoorbee­ld ook een tijdje in de Antwerpse band Birds That Change Colour gespeeld. Dat heb ik noodgedwon­gen moeten stilleggen.”

En de patiënten? “Een aantal weet dat ik met muziek bezig ben”, zegt Peeters. “Maar niemand heeft ook maar enig vermoeden dat ik aan een plaat aan het werken ben. Ze zullen het vandaag in de krant lezen.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO JEROEN HANSELAER ?? Dokter Michaël Peeters leeft zich na zijn uren, als de kinderen in bed liggen, uit op zijn synthesize­rs.
FOTO JEROEN HANSELAER Dokter Michaël Peeters leeft zich na zijn uren, als de kinderen in bed liggen, uit op zijn synthesize­rs.
 ?? FOTO RR ?? Met CJ Bolland in de studio. “Intussen zijn we vrienden.”
FOTO RR Met CJ Bolland in de studio. “Intussen zijn we vrienden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium