Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil mijn ervaring doorgeven aan de jonge spelers”

- (lwi)

Boeckenber­g ging afgelopen weekend met 2227 winnen bij Kwik en is de zaalcompet­itie zo goed gestart met twee zeges uit drie wedstrijde­n. Toch viel er vorige week bij de Antwerpena­ars vooral nieuws te rapen naast het terrein. De 33jarige Davor Duronjic (33), momenteel nog coach van Riviera, wordt vanaf het seizoen 20182019 T1 bij Boeckenber­g. Hij zal er de huidige trainercoa­ch Luc Tossens vervangen, die onlangs nog te kennen gaf op het einde van dit seizoen definitief te stoppen.

“Ik ben Riviera heel dankbaar dat ze mij de kans hebben gegeven om mezelf te ontwikkele­n als coach”, zegt Duronjic.

“Ze hebben mij de volledige vrijheid gegeven om mijn ding te doen. Het is knap dat we erin geslaagd zijn om te promoveren naar de Topleague. Nu is het zaak dat Riviera een stabiele club wordt in de hoogste afdeling. Daarin moeten nog stappen worden gezet. Maar ik geloof erin, er zit nog veel rek op de groep.”

Ervaring én talent

Alleen zal Riviera die stappen dus moeten zetten zonder Duronjic, die na dit seizoen de overstap maakt naar Boeckenber­g, de ploeg waar hij als speler ooit grote furore maakte en waar huidig coach Luc Tossens besloot om na dit seizoen een stapje opzij te zetten.

Duronjic: “Boeckenber­g heeft een mooie mix van ervaring en jong talent. Het wordt mijn taak om de jeugd veel te laten opsteken van de ervaren spelers en de talentvoll­e jongeren stelselmat­ig te brengen.”

Ervaring heeft Duronjic zelf genoeg. Naast Boeckenber­g was hij ook jarenlang een vaste waarde bij de Belgian Diamonds. Bovendien was hij ook nog een tijdje aan de slag bij het Nederlands­e PKC.

“Ja, waar moet ik beginnen? Ik heb in mij carrière mogen samenwerke­n met Luc Tossens, Detlef Elewaut, Ben Crum, Jan de Jager, Hans Leeuwenhoe­k, Werner Wöhlken, Roger Verbeeck en Eddy Van Hoof. Van al die figuren heb ik heel veel opgestoken. Bij Riviera heb ik al die ervaring al proberen door te geven aan mijn spelers. Bij Boeckenber­g zal dat niet anders zijn.”

 ?? FOTO BELGA
Davor Duronjic. ??
FOTO BELGA Davor Duronjic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium