Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit heeft heel veel weg van een sprookje”

- KURT GULDENTOPS

Het in een roes levende Lierse lijkt zijn talisman wel onder de lat te hebben staan. Zeven matchen intussen verdedigt Patrick Rakovsky het doel van geelzwart en evenveel keer wonnen de Pallieters. De Duitser kan het zelf nauwelijks geloven. “Neen, dit had ik niet durven te dromen.”

Puur toeval? Helemaal niet! In de zeven matchen dat Lierse won, had Patrick Rakovsky immers niet zelden een reddende hand. Zaterdag was het opnieuw niet anders. Lierse ging in de Kempense derby tegen Westerlo allesbehal­ve voortvaren­d van start, maar kon andermaal rekenen op zijn zeer alerte Duitse doelman. Hij hield zowel Jens Naessens als Wouter Corstjens van een heel vervelende openingsgo­al.

“Dat is mijn rol”, knipoogde Rakovsky. “Even kon je denken dat deze partij een kopie zou worden van de uitmatch in Westerlo. Ook toen moest ik aanvankeli­jk enkele reddingen doen, scoorden we nadien uit onze eerste kans via Yagan, maar waren we de rest van de match op verdedigen aangewezen. Dat was nu toch wel anders. We lieten zelf veelvuldig de mogelijkhe­id liggen om de wedstrijd vroegtijdi­g te beslissen. Daarin moeten we nog sluwer en slimmer worden. Maar er is op dit moment uiteraard heel weinig reden tot ontevreden­heid.” Ook bij Rakovsky zelf, die zich zijn overgang naar Lierse nog geen seconde heeft beklaagd.

“Dit is een sprookje: zeven matchen gespeeld en ze allemaal gewonnen, zaterdag mijn derde clean sheet en enorme sprongen gemaakt in het klassement. Kortom, in geen tijd is de wereld hier veranderd. We hebben heel grote stappen gezet en dat is belangrijk. Nu moeten we vooral de focus behouden op onze laatste twee opdrachten in 2017. Al het mooie dat we hebben opgebouwd, mag net voor de winterstop niet verloren gaan.”

Will Still

Verderbouw­en zal wel zonder Will Still als hoofdcoach moeten gebeuren. Maar dat is volgens Patrick Rakovsky geen issue.

“Natuurlijk was zijn inbreng belangrijk. Hij wist ons voortreffe­lijk voor te bereiden, maar waarom zou hij dat komend weekend niet meer kunnen doen? Hij behoort nog altijd tot onze sportieve staf. Voor ons als spelers zie ik dus niet zoveel veranderen. We moeten er ook niet te veel mee bezig zijn, vind ik. Laat ons de focus maar houden op de verplaatsi­ng naar Union. Het is een afspraak waarin Lierse nog iets recht te zetten heeft. Luttele dagen voor mijn komst ging de groep er roemloos onderuit.”

 ?? FOTO BELGA ?? Patrick Rakovsky.
FOTO BELGA Patrick Rakovsky.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium