Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan begrijpen dat de club aan versterkin­g denkt”

Leandro Zorbo beseft dat Berchem dringend weer de weg naar doel moet vinden

- KRISTOF SOMERS

Na een vroeg tegendoelp­unt botste Berchem zondag tegen Seraing opnieuw op zijn eigen scoringspr­obleem. Een nul op negen was het pijnlijke gevolg. Toch blijft aanvaller Leandro Zorbo, ook nu de ploeg helemaal in degradatie­zorgen zit, geloven in de ommekeer.

“De twee matchen die we zeker niet mochten verliezen, tegen Patro en Seraing, hebben niet het verwachte resultaat opgeleverd”, stelt Zorbo vast.

“Dat is vooral zwaar om te dragen, omdat we niet slecht spelen. Oké, we liepen zondag tegen een vroege achterstan­d aan, maar zelfs dan waren we eigenlijk sterk genoeg om er over te gaan. Zelfs zonder enkele belangrijk­e spelers op het veld. Het enige wat nog ontbreekt, is de afwerking. Alleen wordt het op deze manier natuurlijk moeilijk om te winnen.”

Ook Zorbo zelf kreeg tegen Seraing een handvol kansen, maar ging net als zijn ploegmaats telkens de mist in voor doel.

“Ik voel me mee verantwoor­delijk voor deze nederlaag, omdat ik enkele uitstekend­e mogelijkhe­den niet kon benutten. Ik wil me daarvoor verontschu­ldigen tegenover de club”, zegt de kleine flankaanva­ller. “Door het systeem met drie achteraan speelde ik samen met Maluka in de aanval. Vanuit die positie had ik iets meer vrijheid en dat lag me wel.”

Frustratie­s bij wissel

Dat hij na een uur spelen gewisseld werd, begreep Zorbo dan ook niet. De normaal altijd goedlachse Henegouwer koelde zijn woede duidelijk hoorbaar op de bank.

“Ik vond dat ik los van die gemiste kansen goed in de match zat en wilde daarom de ploeg alsnog aan de gelijkmake­r helpen. Maar ik was voor alle duidelijkh­eid niet boos op de coach, eerder op mezelf.”

Nu Berchem op twee na laatste in het klassement geworden is, zit er voor Zorbo maar één ding op.

“Er is geen andere weg dan elke dag hard te blijven werken. We moeten als groep het moraal hoog houden, alle neuzen in dezelfde richting zetten en zeker het geloof in ons eigen kunnen niet verliezen. Ik ben ervan overtuigd dat wij niet op deze positie blijven staan. Dat de club denkt aan versterkin­g tijdens de winterstop, kan ik goed begrijpen. Je merkt dat we in de problemen komen als er enkele jongens wegens blessure of schorsing niet bij zijn. ”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Leandro Zorbo (rechts) aan de bal tegen Patro Eisden. Zijn wissel tegen Seraing vond hij onterecht en hij uitte dan ook zijn frustratie­s. “Maar ik was vooral kwaad op mezelf, niet op de coach.”
FOTO TOM PALMAERS Leandro Zorbo (rechts) aan de bal tegen Patro Eisden. Zijn wissel tegen Seraing vond hij onterecht en hij uitte dan ook zijn frustratie­s. “Maar ik was vooral kwaad op mezelf, niet op de coach.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium