Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Even dacht ik dat we op een afstraffin­g afstevende­n”

- (wp)

Zevende keer, goede keer. Na zes weken vruchteloo­s wachten op de zege mocht SintLenaar­ts zaterdagav­ond eindelijk nog eens vieren. Geelgroen stond nochtans al vroeg 02 achter, maar onder impuls van een sterke Olivier Vertommen pakte de Eesterploe­g alsnog de zege. Ook Frederik Van Opstal genot na afloop volop van de winst.

“Hopelijk zijn we nu vertrokken”, zegt Van Opstal. “Na de komst van een nieuwe trainer was voor de hele groep even wennen, maar nu zit het in de kopjes weer helemaal goed. We hebben nog twee wedstrijde­n voor de winterstop. Hopelijk kunnen we tegen Wijgmaal en Hasselt opnieuw iets rapen. In Wijgmaal spelen we op kunstgras. Een week later gaan we met de verplaatsi­ng naar Hasselt op bezoek bij een rechtstree­kse degradatie­kandidaat. Die match zouden we moeten winnen.”

Nochtans leek Sint-Lenaarts zaterdagav­ond in eigen huis even op een pandoering getrakteer­d te worden. Na amper een kwartier leidde City Pirates al met 0-2. Een zege voor Van Opstal en co leek op dat moment ver weg. “Ik geef toe: ook ik vreesde voor een afstraffin­g. Gelukkig kwamen we nadien beter in de match.”

En gelukkig kon Vertommen ook al snel voor de aansluitin­gstreffer tekenen. “Dat was het kantelmome­nt van de match. Vertommen speelde echt sterk. Tegen zijn ex-ploeg beleefde hij de avond van zijn leven. In het begin van het seizoen vond ik hem al een goede aanwinst, maar zoals hij de laatste weken speelt … Hij is uitgeroeid tot een van onze sterkhoude­rs.”

De heenronde mag voor Sint-Lenaarts dan niet geweldig verlopen zijn, Van Opstal zelf is wel tevreden over zijn eerste maanden van het seizoen. “Als ik fit was, zat ik altijd in de selectie. Dat had ik nooit verwacht. Ik ben tevreden, nu nog hopen dat ook de resultaten van de ploeg de goede kant opgaan.”

 ?? FOTO SMB ?? Frederik Van Opstal
FOTO SMB Frederik Van Opstal

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium