Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is de nachtmerri­e van elke doelman”

Rupel Boomdoelma­n Jef Snyders krijgt tegen Mandel United zeven goals om de oren

- PETER NYS

Rupel Boom ging zondag compleet met de billen bloot. Het verloor met 17 van een ontketend Mandel United. Doelman Jef Snyders was er een dag na de feiten nog niet goed van.

De klasse van een persoon ontdek je pas in moeilijke tijden. Snyders beleefde zondag de zwartste dag uit zijn carrière, maar maakte er geen probleem van om het er nog één keer over te hebben: “Voor mij is dat de normaalste zaak van de wereld. Je bent speler in goeie en in slechte tijden en neemt dus je verantwoor­delijkheid. Als je alleen maar in de gazet wil staan als het goed gaat, zegt dat veel over je persoonlij­kheid. Ik had dit uiteraard liever niet meegemaakt, maar het hoort erbij.”

Beschrijf eens wat er zondag gebeurd is.

Jef Snyders: “Het was een zeer bizarre match. Mandel greep ons meteen bij de keel. Dat was ons nog nooit overkomen. Gewoonlijk beginnen wij verschroei­end aan de wedstrijd met de bedoeling om zo snel mogelijk te scoren. Nu kregen we een koekje van eigen deeg en hadden zij het geluk dat hun eerste drie schoten op doel binnenging­en. Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat er pech gemoeid was bij die nederlaag. We zijn gewoon op een heel sterke ploeg gestuit die bovendien nog eens een superdag had.”

Zeven goals incasseren is voor elke speler erg, maar voor een doelman lijkt het helemaal een drama?

“Dat is het ook. Hier ga ik nog een tijdje niet goed van zijn. Ik wil de beelden sowieso niet zien en ga deze week geen kranten lezen. Deze match hoop ik zo snel mogelijk ergens in een donker hoekje weg te stoppen. Wat ik zondag meemaakte, is de nachtmerri­e van elke doelman. Je hoopt dat het je nooit overkomt, maar er was deze keer geen ontsnappen aan.”

Gaat dit lang nazinderen?

“Dat moeten we vermijden. Iedereen was slecht zondag, dat lijkt me wel duidelijk. Als je met 1-2 verliest, kan je excuses zoeken, maar bij 1-7 word je keihard met de neus op de feiten gedrukt. Maar we moeten vooruitkij­ken. Zondag wacht er met Londerzeel opnieuw een te duchten tegenstand­er. Die ploeg begon zwak aan het seizoen, maar staat met tien op twaalf nu tweede in de periodesta­nd.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jef Snyders, hier gevloerd door Zakari van Ronse, moest zich zondag maar liefst zeven keer omdraaien.
FOTO TOM GOYVAERTS Jef Snyders, hier gevloerd door Zakari van Ronse, moest zich zondag maar liefst zeven keer omdraaien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium