Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fietsersbo­nd keurt nieuwe oversteek af

-

De fietsersbo­nd Deurne is bezorgd over de geplande oversteekp­laats voor fietsers op het kruispunt van de Vaartweg en de Sterckshof­lei. "Wij pleiten voor een brede oversteek", klinkt het.

In 2018 wordt gestart met de aanleg van de fietsostra­de in de Wouter Haecklaan. Via de Sterckshof­lei vindt die aansluitin­g op de nog aan te leggen fietsostra­de naar de rotonde van Wommel- gem. De Fietsersbo­nd Deurne is bezorgd over de oversteek op de Sterckshof­lei. “Er staan nu twee verschille­nde oversteken gepland, voor beide rijrichtin­gen”, vertelt Wouter Berteloot van de Fietsersbo­nd. “Dat is qua veiligheid een grote stap achteruit op het oorspronke­lijk plan: één brede oversteek. We pleiten dus om terug naar dat plan te gaan.”

De Fietsersbo­nd is wel voorstande­r van de fietsostra­de, in tegenstell­ing tot de bewoners van de Wouter Haecklaan. “Wij vragen meer verkeersve­iligheid en krijgen nu een fietspad van vier meter breed. Waanzin”, zegt Marc Buijle. “Onze bezorgdhed­en

Fietsbrug

vallen

in

dovemansor­en.”

Districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (N-VA) benadrukt dat het fietspad de verkeersve­iligheid aanzienlij­k zal verhogen. “Fietsers en auto’s worden gescheiden”, zegt hij. “Bovendien wordt ook het wandelpad grondig aangepakt. De oversteek is inderdaad niet ideaal, maar wel veilig. De ideale oplossing, een fietsbrug, komt in 2019 wanneer de brug van de autostrade aangepakt wordt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium