Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe collectie sweaters en Tshirts van Deurne te koop

Nieuwe collectie te verkrijgen in Cinema Rix

- JAN STASSIJNS

Sven Mes stelt vrijdag zijn nieuwe collectie Deurnese truien voor, drie jaar nadat de eerste over de toonbank gingen. De nieuwe collectie komt er naar aanleiding van de makeover van Cinema Rix in de Gryspeerst­raat.

Goed nieuws voor de Deurnenaar­s die drie jaar geleden net naast een sweater van Deurne grepen. Initiatief­nemer Sven Mes lanceert vrijdag een nieuwe streetwear­collectie, naar aanleiding van de renovatie van Cinema Rix.

Hoewel cultuurcen­trum Cinema Rix pas officieel heropent op 20 januari 2018, kunnen Deurnenaar­s en andere geïnteress­eerden vanaf dit weekend al een kijkje komen nemen achter de schermen. Ook Sven Mes (Mes is More) is van de partij. Op vraag van de bezoeker zal hij ter plaatse de truien en T-shirts zeefdrukke­n.

“Drie jaar geleden heb ik de eerste truien gelanceerd tijdens Pop-up Tuba (het popupfesti­val langs de Turnhoutse­baan in Deurne, red.)”, zegt Mes. “En het was meteen een ongekend succes. Ik was de tram nog niet afgestapt met mijn doos truien of ze waren allemaal al uitverkoch­t. Vooral bij Antwerp-supporters waren ze erg populair, maar ook oudere mensen waren erg enthousias­t en kochten een exemplaar voor hun (klein)kinderen. Sindsdien word ik nog heel vaak gestalkt door mensen die ook nog een exemplaar wilden.”

Hoodies en petjes

“De vernieuwde Cinema Rix is het ideale moment om een nieuwe collectie te lanceren. Ik vind het ook gewoon plezant. Het zeefdrukke­n maakt het ook extra charmant. Het is meteen de kans om dat ambacht in de kijker te zetten.”

De Deurnese streetwear wordt gekenmerkt door het typische ‘Deurne’-opschrift, en dit keer is er ook meer keuze dan drie jaar geleden. “We hebben sweaters, hoodies en (roze) T-shirts met korte en lange mouwen, en er komen ook nog petjes aan. En die gaan we dus vanaf vrijdag live zeefdrukke­n. Dat duurt een kwartiertj­e. Ondertusse­n kunnen de mensen Cinema Rix verkennen.”

“Voorlopig zijn de truien enkel daar te verkrijgen. Vanaf volgend jaar wil ik ze ook online verkopen. Ik wil dit keer iets blijvends, een echt streetwear­label. De collectie is meer dan enkel truien voor de inwoners van Deurne.”

Cinema Rix opent de deuren op vrijdag 8 en 15 december van 15 tot 20u. Op 9, 10, 16, 17 en 23 december kunt u er terecht van 10 tot 18u. Een Deurne-sweater kost 35 euro, een T-shirt 25 euro.

SVEN MES

Ontwerper Streetwear Deurne ‘‘De vernieuwde Cinema Rix is het ideale moment om een nieuwe collectie te lanceren.’’

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Sven Mes: “Vooral bij Antwerpsup­porters waren mijn truien populair.”
FOTO DIRK KERSTENS Sven Mes: “Vooral bij Antwerpsup­porters waren mijn truien populair.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium