Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met Lint vond ik een vergelijkb­are club”

-

Middenman Pieter Relecom beleeft hoogdagen met Lint. Tegen alle verwachtin­gen in is Lint de enige ploeg die dit seizoen nog niet verloor en zich fier op kop heeft gezet. Zaterdag ontvangt het met Amigos Zoersel het nummer twee uit het klassement. Amigos is de club waar het voor Relecom allemaal begon en waar hij meer dan tien mooie jaren beleefde.

“Geen kwaad woord over Amigos Zoersel, want ik bewaar fantastisc­he herinnerin­gen aan mijn ex-club”, zegt Relecom. “Toen ik twee jaar geleden wilde afzakken naar de tweede ploeg in eerste nationale, waren de thuiswedst­rijden op zondag moeilijk te combineren met mijn gezin. Ik woonde ondertusse­n in Mortsel en daarom besloot ik dichterbij een ploeg te zoeken. Zo kwam ik bij Lint terecht en dat is een goede keuze gebleken. Hier vond ik een club die vergelijkb­aar is met het Amigos van zo’n vijftien jaar geleden. Lint is een ambitieuze club in volle groeifase, maar met een gezellig en familiaal karakter. Eentje waar de eerste ploeg nog behoorlijk wat supporters trekt. Dat maakt het hier heel leuk spelen.”

“Ondanks een zwakke voorbereid­ing doen we het uitstekend dit seizoen. In de eerste competitie­match sloeg de motor meteen aan en die is sindsdien blijven draaien. Ik denk dat het verhaal van Amigos Zoersel ongeveer hetzelfde klinkt. Mikken op de top drie, dat wel, maar dat we in december tegenover elkaar zouden staan als de nummers één en twee hadden we wellicht niet van elkaar verwacht.”

“Met Lint hebben we zeker niet de sterkste ploeg van de reeks, maar de groep hangt heel goed aan elkaar. Iedereen wil werken voor elkaar. In onze eigen zaal, waar het publiek dicht op het veld zit en voor een helse sfeer kan zorgen, voelen we ons ook echt thuis. Daarmee zeg ik niet dat Lint zaterdag favoriet is. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De ploeg die het best de zenuwen onder controle kan houden, heeft volgens mij de meeste kans op winst.”

“Misschien kunnen wij op de cruciale momenten beter de foutenlast beperken omdat we meer ervaring hebben. Al denk ik eerder dat het een dubbeltje op zijn kant zal worden.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Pieter Relecom met Cristof Van Goethem (in het zwart) aan de slag tijdens de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd van Lint tegen Fixit Kalmthout.
FOTO GOYVAERTS Pieter Relecom met Cristof Van Goethem (in het zwart) aan de slag tijdens de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd van Lint tegen Fixit Kalmthout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium