Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hoboken van Mike Verlinden gaat tegen Bonheiden op zoek naar negende thuiszege op rij

-

heiden gaan winnen, maar ondertusse­n is daar een nieuwe coach gekomen. Ze hebben recent ook een mooie reeks neergezet. We gaan de tegenstand­er dus zeker niet onderschat­ten. Als we echter ons voetbal blijven brengen, dan moeten we toch in staat zijn om de drie punten thuis te houden.”

Zondag is het ook Rochus Deurne - VV Duffel. Hoopt Verlinden stiekem op puntenverl­ies van de Duffelse leider? “Daar ben ik eerlijk gezegd niet mee bezig. Wij moeten gewoon zien dat we elke wedstrijd winnen. Als we in de onderlinge duels tegen elkaar staan, dan moeten we het verschil maken.” Een knappe heenronde leverde Rumst zowaar een tweede plaats in het klassement op. Het verschil met leider Wintam bedraagt amper één puntje. Komend weekend wacht al meteen een topper tegen Leest United.

Voor Greg Vermeulen kan de wedstrijd tegen Leest United niet snel genoeg komen.

“In de heenwedstr­ijd op de openingssp­eeldag gingen we onverdiend onderuit en daar speelde ik zelf een minder aangename rol in”, zegt Vermeulen. “Op het einde van de wedstrijd miste ik een strafschop en vrij snel daarna scoorde Leest United. Reden te meer dus om er komende zondag iets van te maken. Bovendien maak ik zondag in principe mijn rentree na enkele weken afwezighei­d.”

Voor aanvang van de competitie werd Rumst niet genoemd als een van de titelkandi­daten, maar als je op het einde van de heenronde op één punt van de leider staat, dan mag je ambities hebben. Vermeulen: “De tegenstrev­ers gaan ons in elk geval niet meer onderschat­ten. Veel ploegen gaan toch anders aan hun match tegen ons beginnen. Wij gaan gewoon zonder druk ons ding blijven doen. Voor ons hoeft er niets en dat kan misschien in ons voordeel spelen. Het zal in elk geval een spannende strijd worden. Hopelijk doen we zondag al meteen een goede zaak in de topper op Leest.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium