Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boterlaarh­of staat in de steigers

-

Het Boterlaarh­of in Deurne staat in de steigers. Het kasteel, dat in 2015 getroffen werd door een zware brand, wordt in ere hersteld door de nieuwe eigenaars. Wat de nieuwe invulling wordt, blijft voorlopig nog een raadsel, al is het wel zeker dat de jeugd centraal zal staan.

Het Boterlaarh­of, in de Vaartweg in Deurne langs de E313, werd in juni van dit jaar voor 620.000 euro verkocht. De nieuwe eigenaars, die voorlopig anoniem willen blijven, willen in het kasteel iets realiseren binnen het jeugdwerk. Wat dat concreet betekent, daar willen ze nog niets over kwijt.

De eigenaars willen zich eerst focussen op de heropbouw van het kasteel. In 2015 werd het Boterlaarh­of getroffen door een zware brand, dat het dak verwoestte. Ook vandalen hadden al lelijk huisgehoud­en in het kasteel. Nu wordt alles dus opnieuw in ere hersteld. De opening van het gerenoveer­de kasteel en de nieuwe invulling zou ten vroegste in 2019-2020 gebeuren. Tot dan hebben de eigenaars nog heel wat werk aan het kasteel. “Het gaat iets heel leuks worden”, klinkt het bij de eigenaars. “Maar we moeten eerst nog een aantal belangrijk­e fases afronden.”

Met de renovatie van het dak moet het kasteel veilig de winter doorkomen en is het in ieder geval al beschermd tegen sneeuw en regenval. Om vandalisme uit te sluiten, is het kasteel ook grondig afgesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium