Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boma en Marcske scoren met snacks

Cervela en balletjes in tomatensau­s liggen vanaf vandaag in de betere frituur

-

Het is niet al kalkoen wat de kerstklok slaat. In de betere frituur kan u vanaf vandaag proeven van de worst van Boma en de balletjes van Marcske. De twee personages uit

kwamen hun eigen frituursna­ck gisteren voorstelle­n in Antwerpen.

“Mes copains, neemt en eet hier allen van, want dit is mijn worst.” Met deze legendaris­che woorden lanceerde Balthasar Boma zondagmidd­ag zijn Boma Cervela Pikant. De bezoekers van Winterbar 2512 aan de overdekte ijspiste op de Antwerpse Groenplaat­s konden de nieuwe frituursna­ck in pri- meur proeven.

“Mijn worst komt koud en warm. Wie hem heet eet, proeft meteen de pikante smaak. De pikante smaak komt wat later als je erin bijt als hij koud is. Hij meet veertien centimeter, de ideale lengte volgens mijn vriendinne­n in The Pussycat”, deed de baas van Boma Vleesindus­trie nv er nog een schep bovenop.

Reporter Marc Vertongen van Radio Hallo had zelf ook een nieuwtje. “Terwijl mijnheer Boma zijn cervela voorstelt, presenteer ik mijn balletjes in tomatensau­s. Zowel de worst van mijnheer Boma als mijn ballen liggen vanaf maandag in duizenden frituren over het hele land.”

Acteurs Marijn Devalck en Herman Verbruggen zijn fier op hun snacks. “De VRT krijgt vaak de vraag om de gezichten van

aan producten te verbinden. Slechts hoogst uitzonderl­ijk wordt daar op ingegaan. De kwaliteit moet primeren, en dat is hier het geval”, weet Verbruggen.

“Als acteurs zijn we hier nauw bij betrokken, we bezochten zelfs het bedrijf dat de snacks maakt. Ze zijn van knipoogt

Kampioenen

reuselkwal­iteit”,

FC De Devalck. Vanreusel Snacks uit het Limburgse Hamont-Achel produceert de snacks in samenwerki­ng met... CNR Records uit Aartselaar. Bizar, want CNR is een platenfirm­a. “Maar naast muziek brengen wij ook afgeleide producten uit. Zoals onlangs de felgesmaak­te Frikandel XXL van De Romeo’s. Balthasar Boma weet als geen ander:

lacht Dirk Timmerman van CNR Records.

De Boma Cervela moet 1,8 tot 2 euro kosten. Houden de acteurs daar zelfs iets aan over? Volgens Herman Verbruggen zijn er correcte afspraken met de VRT: “De hoofdacteu­rs krijgen een eerlijke vergoeding voor hun portretrec­hten. Stel je daar vooral geen waanzinnig­e bedragen bij voor, wel een faire tegemoetko­ming. Zondagavon­d is bij ons thuis frietjesav­ond. Ik ga mezelf straks op een

buziness

is

buziness”,

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium