Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vier uur langer onderweg en wielen moeten uitgraven”

- (rvre)

Thuisverpl­eger Christophe Compeers uit Deurne spendeert dagelijks uren in de auto om van patiënt tot patiënt te rijden in Antwerpen en de rand. “Sommige wegen zijn nu te glad en gevaarlijk om tot bij de patiënt te geraken.”

Al vijf jaar is Christophe thuisverpl­eger, maar een verkeersch­aos zoals maandag had hij nog nooit gezien. “Ik rijd rond in Antwerpen en omgeving en heb het steeds moeilijker om op tijd mijn ronde af te werken door de verkeersdr­ukte. Als de sneeuw het verkeer lamlegt, wordt het helemáál moeilijk.”

“Ik coördineer ook andere thuisverpl­egers. Maandag liet ik weten aan alle verplegers dat ze best de autosnelwe­gen konden vermijden vanwege de file, maar ook de smalle binnenwege­n waren bijna onmogelijk om door te geraken. De vertraging­en voor mijn patiënten liepen op tot twee uur. Eén patiënt heb ik zelfs moeten afbellen, want hij woont ergens in de buurt van vel- den aan een smalle weg en die was te glad. In Borsbeek heb ik de wagen vastgerede­n en heb ik de wielen moeten uitgraven. Pas na drie kwartier kon ik weer verder”, vertelt Christophe Compeers.

“Vier uur later dan normaal heb ik maan- dag toch mijn ronde kunnen afwerken, op die ene patiënt na. Gelukkig is mijn echtge- note is ook thuisverpl­eegster en was ze zelf ook later thuis”, zegt hij lachend.

Gisteren ging het volgens Christophe al iets beter op de baan. “Maar het blijft onge- looflijk hoe sneeuwval zo veel problemen veroorzaak­t op onze wegen. Gelukkig zien we onze patiënten dagelijks en kennen hen persoonlij­k. Ze tonen dan ook begrip als we er niet op tijd geraken.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Christophe Compeers op zijn oprit in Deurne. “Gelukkig is mijn echtgenote is ook thuisverpl­eegster en was ze maandag zelf ook later thuis.”
FOTO PATRICK DE ROO Christophe Compeers op zijn oprit in Deurne. “Gelukkig is mijn echtgenote is ook thuisverpl­eegster en was ze maandag zelf ook later thuis.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium