Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Skihut naast De Specht doet werken vergeten

Brasserie vindt oplossing voor parkeerpro­bleem Drie Eikenstraa­t

-

In Brasserie De Specht hebben ze het negatieve verhaal van werken voor de deur omgedraaid in een wervend verhaal voor de buurt, met nieuwe parkings en een plezante skihut erbovenop.

“Vorige zomer zijn we begonnen aan een plan om deze winter zonder kleerscheu­ren door te komen”, steekt zaakvoerde­r Erlend Peters van wal. “In De Specht werken twaalf mensen voltijds en even veel studenten. Die vroegen zich allemaal af of ze deze winter en volgend jaar nog werkzekerh­eid zouden hebben door de ingrijpend­e wegwerkzaa­mheden in de Drie Eikenstraa­t.”

Zoals bekend wordt die verbinding­sweg tussen de Prins Boudewijnl­aan en het UZA sinds midden november heraangele­gd. De werkzaamhe­den zullen aanslepen tot eind september 2018.

“De ongerusthe­id van mijn mensen was terecht, want een moeilijke toegang zou kunnen drukken op onze inkomsten. Samen met mijn managers Philip, Xander en Sven heb ik een toer langs enkele pop-ups in de provincie gemaakt.”

Windvrij terras

“We wilden zien hoe we het terras - toch een troef in de zomer op een mooie manier konden overdekken en windvrij maken. Dan zouden we het terras ook in de winter kunnen uitspelen. Alles passeerde de revue: een groots wintergebe­uren, een kerststal, een skihut...”

Via via kwamen de vier terecht bij Nicolas, een man die boomhutten plaatst. “Hij bouwde een skihut op ons terras met een toegangshe­lling voor rolstoelge­bruikers. Wij hebben de hut aangekleed met dierenvell­en, een stel houten ski’s en zelfs een spechtje. Nadat we fleecedeke­ntjes hadden gevonden, restte alleen nog de naam van de hut in een houten plank te branden en klaar was de Woodpecker­bar (spechtbar, red.). Intussen wordt ze al afgehuurd voor feestjes, maar dit weekend zetten we de eindejaars­periode feestelijk in met het gebruikeli­jke speenvarke­n aan het spit.”

Wegwijzers

Vooral buren en vaste klanten schreven in voor de traditie van De Specht. Logisch, want er was nog steeds de kwestie van het nijpende parkeerpro­bleem. Daarvoor zochten Erlend en co een oplossing in de buurt.

“Ik had zelf wegwijzers laten maken om klanten naar onze parking te leiden, maar die waren een dag later verwijderd”, vertelt Erlend. “Omdat ik daarover mijn beklag had gedaan bij de gemeente, kwam een wijkagent poolshoogt­e nemen. Ter plekke nam hij contact op met de juiste mensen op het district Puurs van het Vlaams ministerie van Wegen en Verkeer.” Dat is de officiële wegbeheerd­er van de Drie Eikenstraa­t.

“Uit dat contact bleek dat we moesten motiveren waarom we bordjes wilden plaatsen”, gaat Erlend verder. “Dat was simpel: om overlast van wildparkee­rders rond De Specht tegen te gaan en om onze klanten te kunnen laten parkeren. Intussen had overbuur Louis Convents, een vriend en een klant in de zaak, aangeboden te helpen. Hij stelde vijftien parkeerpla­atsen ter beschikkin­g aan de overzijde van de Drie Eikenstraa­t. Ook daar wilden we dus wegwijzers hebben. Snel erna mochten we drie wegwijzers opstellen. Één naar de parking aan de kant van de Prins Boudewijnl­aan, één naar de parking van Louis en een naar onze eigen parking, die gedurende een jaar moeilijker bereikbaar is.” JOHAN VAN BAELEN

www.despecht.be, Prins Boudewijnl­aan 220, 2650 Edegem. De brasserie is elke dag vanaf 11.30u. open, de skihut vanaf 17u.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Zaakvoerde­r Erlend Peters (rechts) met medewerker­s Xander Dubois (links) en Philip Bex in de skihut op het terras van de brasserie.
FOTO JAN VAN DER PERRE Zaakvoerde­r Erlend Peters (rechts) met medewerker­s Xander Dubois (links) en Philip Bex in de skihut op het terras van de brasserie.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De riante oprit naar de mooie, tweede parking van brasserie De Specht bij overbuur Louis Convents.
FOTO JAN VAN DER PERRE De riante oprit naar de mooie, tweede parking van brasserie De Specht bij overbuur Louis Convents.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium