Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Terras Bar Brul wordt kerstmarkt

-

Bar Brul, het voormalige café Wilson, swingt het nieuwe jaar tegemoet. Vanaf dit weekend en nog tot en met oudjaar doet het terras van het café dienst als kerstmarkt. “We nodigen buurtbewon­ers en vereniging­en uit om hier activiteit­en te organisere­n.”

Amper twee maanden is Bar Brul geopend, maar nu al blijkt dat de mensen achter de jonge Borgerhout­se telg er alles aan doen om een meerwaarde te zijn voor de Te Boelaer-buurt. Dit weekend pakken ze uit met een kerstmarkt op hun terras. De kerstbomen werden gisteren al geleverd. Tegen zaterdag komen daar nog vuurkorven en een chalet bij. Alles wordt dus in gereedheid gebracht om er een mooi eindejaar van te maken.

“We willen van ons terras een gezellige ruimte maken die we ter beschikkin­g stellen van de buurt en van vereniging­en. Wie wil kan hier een activiteit organisere­n, om de eigen kas te spijzen of om een goed doel te steunen voor Music for Life”, legt eigenaar Bertrand Lekeux uit. “Want heel wat mensen zetten zich in voor Music for Life. Wij willen hen ondersteun­en door hen alvast een plek aan te bieden.” Maar ook jeugdveren­igingen, sportclubs enzovoort kunnen aankloppen bij Bar Brul om iets op poten te zetten en zo wat geld in het laatje te brengen. “Bij deze doen we een open oproep aan iedereen uit de buurt”, zegt Lekeux.

Wafelenbak en bandjes

Voldoende plek is er alvast, want Bar Brul beschikt over een groot terras. “Al is het niet meteen de bedoeling dat het hier elke dag een overrompel­ing wordt.” Wel willen Lekeux en zijn team graag wat animo in de wijk brengen tijdens deze eindejaars­periode. “De scouts komt al een wafelenbak houden. Er zullen ook af en toe muziekband­jes optreden en zelf spelen we nog met het idee om een eigen Music for Life-actie te lanceren ten voordele van de ALSliga. Maar daar zijn we nog niet uit. Alleszins houden we met oudjaar nog een groot feest om nadien twee weken te sluiten en even tot rust te komen na de rush die deze twee openingsma­anden met zich hebben meegebrach­t.”

(evw)

Voor initiatiev­en: mail naar welkom@barbrul.be

 ??  ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS
De kerstbomen werden gisteren geleverd.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De kerstbomen werden gisteren geleverd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium