Gazet van Antwerpen Stad en Rand

"Ik ben niet van plan een Frutosje te doen"

Jos Daerden is interimcoa­ch bij Genk

- (b)

Genk ontvangt WaaslandBe­veren zonder coach Albert Stuivenber­g, die zondag de laan werd uitgestuur­d. Assistent Jos Daerden neemt voorlopig over als hoofdcoach, maar wil geen grote veranderin­gen doorvoeren. "Ik ben niet van plan een Frutosje te doen", refereerde Daerden naar de korte periode dat de Argentijn Nicolas Frutos dit najaar Anderlecht leidde, als opvolger van René Weiler.

De 63-jarige Daerden keerde begin dit jaar terug als assistent in de Luminus Arena. Eerder had hij die functie in Genk al vervuld tussen 2001 en 2004. "Het is toch een speciale situatie", besefte de Tongerenaa­r. "Ik ben er mij van bewust dat het een tijdelijke zaak is. Ik ga mij nu niet anders gedragen. In het voetbal gaat het nu eenmaal zo. De club is lang, en terecht, achter de coach blijven staan maar alles hangt af van het resultaat."

"Aan het verleden kan je niets meer doen, wel aan de toekomst", vervolgde Daerden. "En dat is de bekerwedst­rijd van woensdagav­ond tegen Waasland-Beveren. Die hebben we met de technische staf, dus ook nog met Albert, voorbereid. Het zou van heel weinig loyauteit getuigen als ik nu een "Frutosje" zou doen. Dan zit ik hier niet op mijn plaats. In de beker is het een kwestie van doorgaan of niet, je krijgt geen herkansing. Vergeleken

met de eerste competitie­wedstrijd van het seizoen (toen Genk en WaaslandBe­veren 3-3 gelijk speelden, red.) is er bij Waasland-Beveren wel wat veranderd. Gano is vertrokken, Thelin is gekomen. In de plaats van Cools staat Angban. Het geraamte van hun ploeg staat er echter al van vorig seizoen. Met Morioka is er op het middenveld nog kwaliteit bijgekomen. Ik wil ze niet groter maken dan ze zijn maar het is een stevige ploeg. Ze willen altijd vooruit voetballen. Maar dat willen wij ook," besloot Daerden.

De Limburgers kunnen vanavond niet rekenen op de oververmoe­ide Jere Uronen en de geschorste Joseph Aidoo.

 ??  ?? Jos Daerden.
FOTO JEFFREY GAENS
Jos Daerden. FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium