Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zie mezelf als de morele winnaar”

Jamal Ben Saddik verliest kamp op wereldtite­l bij de zwaargewic­hten, maar ...

- PATRICK POPPE

Jamal Ben Saddik is er zaterdag in de Rotterdams­e Ahoy niet in geslaagd om wereldkamp­ioen bij de zwaargewic­hten Rico Verhoeven van de troon te stoten. In ronde vijf verloor de Beer van Borgerhout op knockout. Ook al noemt Ben Saddik zich toch de morele winnaar en wil hij een rematch om te bewijzen dat hij de beste is.

Jamal Ben Saddik wou in Rotterdam voor een volle Ahoy de Glory-wereldtite­l van Rico Verhoeven afpakken. Verhoeven draagt die gordel al vier jaar en in de wetenschap dat de Nederlande­r in het verleden al eens van Ben Saddik verloren had, leek onze landgenoot over goede papieren te beschikken. Maar toch werd de Borgerhout­se kolos in ronde vijf knock-out geslagen. Ben Saddik was nochtans uitstekend gestart, had Verhoeven in de openingsro­nde al bijna neergehaal­d, maar langzaam maar zeker begon de partij vanaf dan te kantelen. De laatste twee, drie ronden waren er duidelijk te veel aan voor de Antwerpena­ar. Na enkele rake trappen werd Ben Saddik uiteindeli­jk in ronde vijf door de scheidsrec­hter behoed van een echte knockout. Toch vindt Ben Saddik dat de uitslag een vertekend beeld geeft.

“Verhoeven heeft het goed gedaan en ik wil hem dan ook felicitere­n”, zegt Ben Saddik. “Maar je zag in de eerste en in de tweede ronde dat ik te sterk voor hem was. Hij kreeg de meeste rake klappen. Ik heb hem enkele keren goed geraakt. Ik voelde me de betere in de ring, maar het verschil hem in ronde vier of vijf. Ik ben niet gewend om zolang te vechten, meestal zitten mijn kampen er dan al op. Verhoeven won dus op conditie en uithouding­svermogen. Toch zie ik mezelf als de morele overwinnaa­r. Van ons beiden ben ik de echte vechter.”

Verhoeven gaf ook eerlijk toe dat hij in de eerste ronde even gewankeld had.

“Ik bleef te statisch staan en als iemand van 120 kilogram je een mep geeft, dan komt dat echt wel aan”, zegt de Nederlande­r. “Op het einde van de eerste ronde zag ik Ben Saddik echter al naar adem happen. Toen wist ik genoeg. In ronde vijf heb ik toegeslage­n. Normaal stop ik als ik zie dat de tegenstand­er verloren is, maar ditmaal wou ik de scheidsrec­hter laten ingrijpen en ging ik door: er is te veel tussen ons gebeurd.”

Rematch

Ben Saddik, met zijn 119 kilogram drie kilo zwaarder dan Ver- hoeven, onderstree­pte nog dat hij geen schrammetj­e had opgelopen in het gevecht en dat hij nu al klaar is voor een rematch. “Het staat nu 1-1 tussen ons. En Verhoeven heeft volgens mij maar al te goed gevoeld dat ik te sterk voor hem ben. Ik ga nu nog meer aan mijn conditie werken en dan denk ik dat Rico volgende keer kansloos is. Ik ben er eigenlijk nu al klaar voor. Ik heb nog een appeltje te schillen met hem.”

 ?? FOTO AFP ?? Rico Verhoeven (rechts) mept Jamal Ben Saddik tegen de touwen. De huidige Nederlands­e wereldkamp­ioen was te sterk voor de Beer van Borgerhout.
FOTO AFP Rico Verhoeven (rechts) mept Jamal Ben Saddik tegen de touwen. De huidige Nederlands­e wereldkamp­ioen was te sterk voor de Beer van Borgerhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium