Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We lijken de trein eindelijk weer op de rails te hebben”

Sil Boeykens leidt Brasschaat met twee goals naar zes op zes

- (wp)

Brasschaat lijkt vlak voor de winterstop het goede ritme opnieuw te pakken te hebben. Na de thuiszege van vorige week tegen Walem zette de parkploeg nu voor eigen volk ook Ranst opzij. Sil Boeykens leidde Brasschaat met twee doelpunten naar de 21 zege.

“Na die vier op achttien werd het ook tijd dat we ons gingen herpakken”, zegt Boeykens over de zes op zes van zijn ploeg. “Nu we de trein opnieuw op de rails hebben, moeten we zondag in Bonheiden vol gaan voor die derde zege op rij.”

Met zijn twee doelpunten had Boeykens een cruciale rol in de Brasschaat­se zege tegen Ranst. “Ik zat goed in de wedstrijd en dan is het fijn om ook beslissend te kunnen zijn. Het was ook al een tijdje geleden dat ik nog eens gescoord had. Ook dat doet dus deugd.”

Na een fout op Boeykens in de zestien, ging hij zelf achter de bal staan om de penalty binnen te trappen. Is er geen ongeschrev­en wet in het voetbal die zegt dat de man op wie de fout wordt gemaakt beter niet zelf trapt? “Bwa, ik voelde me goed en stond ook al eerste in de pikorde. Waarom dan niet trappen?”

Met een 2-0 ruststand leek Brasschaat al snel zijn schaapjes op het droge te hebben. Tot Ranst vlak na de pauze voor de aansluitin­gstreffer wist te zorgen. “We waren even wat minder geconcentr­eerd, maar ik vond het toch knap dat we nadien die krappe 2-1 voorsprong tot het einde wisten vast te houden. Alleen jammer dat ik nog mijn derde gele kaart slik, waardoor de winterstop voor mij iets langer zal duren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium