Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als we deze spirit elke week kunnen tonen, is behoud mogelijk”

Samuel Daems en co mogen eindelijk nog eens vieren

- (givl)

Na zes matchen op rij te hebben verloren, mocht Bevel zaterdag nog eens de zoete smaak van de overwinnin­g smaken. Op het veld van Herselt wonnen Samuel Daems en co met 02.

Daems kon zijn eerste basisplaat­s van het seizoen dus meteen met een driepunter bekronen.

“We speelden een goede match”, zegt Daems. “We speelden heel gedreven, iedereen liep voor mekaar en we toonden ons ook scherper dan in andere matchen. In de vorige wedstrijde­n speelden we tegen sterke ploegen vaak goed mee, maar waren we in de strafschop­gebieden zowel aanvallend als verdedigen­d niet scherp genoeg. Nu was dat wel het geval, creëerden we enkele goede kansen en scoorden we zelfs twee keer. Onze doelman moest maar één keer echt optreden, de zege was dan ook verdiend.”

Na enkele dramatisch­e weken was de vreugde om de overwinnin­g groot in het Bevelse kamp. “Maar we moeten realistisc­h blijven. Met 3 op 21 kan je niet tevreden zijn. Maar als we dezelfde spirit kunnen tonen zoals deze week, moet het behoud mogelijk zijn. We speelden met een onuitgegev­en elftal, maar iedereen ging tot het uiterste. Volgende week krijgen we het bezoek van De Kempen, dan weet je dat het niet vanzelfspr­ekend is dat je drie punten pakt. We zijn al vier keer verloren tegen de ploeg die laatste stond, dat heeft meer te maken met karakter dan kwaliteit. Die knop moeten we omdraaien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium