Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had dringend UCIpunten nodig”

Wietse Bosmans pakt zege en podiumplaa­ts in twee Spaanse crossen

- (kle)

Geen Wietse Bosmans zaterdag aan de start van de cross in Essen. Ook al was het voor de Kalmthoute­naar nagenoeg een thuiscross, toch koos hij in overleg met de ploegleidi­ng voor twee Spaanse crossen.

“Vorige week was ik op stage in Mallorca”, verklaart de renner van ERA-Circus, die eind deze maand 26 wordt. “Normaal was ik vrijdag teruggekee­rd om in Essen te rijden en mijn supporters te plezieren. Maar na een gesprek met de ploegleidi­ng ben ik van mening veranderd. Omdat ik uit de top vijftig van de UCI-rangschikk­ing was getuimeld, koos ik ervoor om vrijdag en zondag in Spanje te rijden. Een mooie uitslag rijden, was daar realistisc­her dan in Essen. Ik besef ook dat dit een teleurstel­ling zal zijn geweest voor mijn supporters, maar ik moest in dit geval toch eerst even aan mezelf denken.”

De keuze legde Bosmans alvast geen windeieren. Vrijdag werd hij tweede in Ametzage de Zuia, zondag in het bekendere Igorre pakte hij de zege. “Omdat ik pas woensdag besliste om in Spanje te rijden, kwam ik vrijdag niet in optimale omstandigh­eden aan de start. Met een tweede plaats kon ik dus tevreden zijn. In Igorre kwam ik beter uitgerust aan de start. Na enkele honderden meters kwam ik aan de leiding en die heb ik niet meer afgestaan. Het was een cross uit de oude doos met veel loop- en ploeterwer­k. Dat ligt me wel. Ik won met ruime voorsprong.”

En zo deed Bosmans ook in de UCI-ranking een goede zaak. “Met de punten die ik verzameld, sta ik weer bij de eerste vijftig. Alleen was dat wel te laat om nog in aanmerking te komen voor de wereldbeke­rcross van zondag in Namen. In Zolder op 26 december sta ik wel opnieuw aan de start. Deze week blijf ik nog een week hard trainen in Calpe, zondag rijd ik in Valencia. Op zaterdag 23 december ga ik in Sint-Niklaas aan de slag. Hopelijk ben ik zo klaar voor een reeks crossen in de eindejaars­periode.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium