Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw zwembad krijgt doorkijkbo­dem en glijbaan met looping

Sportoase stelt plannen nieuw complex op Ruggeveldl­aan voor

-

Sportoase stelde vrijdag de plannen van het nieuwe, spectacula­ire zwemcomple­x op de Ruggeveldl­aan in Deurne voor. “We zoeken ook nog een naam en iedereen kan voorstelle­n indienen”, zegt Michaël Schouwaert­s van Sportoase.

Dat het bovenlokaa­l recreatief zwembad in Park Groot Schijn, op de Ruggeveldl­aan in Deurne, spectacula­ir zou worden, was al langer duidelijk. Toen begin oktober bekend werd gemaakt dat Sportoase – dat in ons land al elf sportcentr­a beheert – het zwemcomple­x zou bouwen, werd al een glijbanenc­omplex van vier verschille­nde glijbanen voorgestel­d, met als eyecatcher een looping, waarbij zwemmers overkop gaan. Concrete details over de vorm, snelheid of hoogte van de glijbanen zijn er nog niet, maar de ambitie is groot. “Wat wij gaan bouwen, is in heel de Benelux niet te vinden”, zegt Michaël Schouwaert­s, operatione­el directeur van Sportoase. “Het zwemcentru­m in Deurne moet het paradepaar­dje van onze zwembaden worden. We noemen het dan ook een ideale combinatie tussen ontspannin­g, sportivite­it en recreatie.” Het zwemcomple­x zal uit vier zones bestaan. Zone 1 is het sportbad voor zwemtraini­ngen en competitie­s, met acht banen van 25 meter. Het omvat ook een instructie­bad met een schoonspri­nginstalla­tie en een beweegbare bodem die tot 3,8 meter diep kan gaan.

“Arena blijft voorlopig open”

In zone 2 komen de kinderbade­n, het wellnessge­deelte en de actieve recreatie met onder meer een golfslagba­d en waterversn­ellingen. Ook de buitenbade­n met ligweide op de eerste verdieping, maken deel uit van de tweede zone. Een deel van de bodem van het buitenzwem­bad, dat boven de centrale inkom komt, zal bovendien doorschijn­end zijn. Zone 3 is voor de durvers. Hier valt het glijbanenc­omplex en het familie- en actiegedee­lte onder. In zone 4 komt een fitness en ruimte voor groepsless­en. Burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) is bijzonder trots. “Het zwemcentru­m wordt het kroonjuwee­l van het Park Groot Schijn”,

zegt De Wever. “Samen met het Rivierenho­f is het sportief park, met natuur en gloednieuw­e infrastruc­tuur voor sportclubs van maar liefst 215 hectare, iets unieks in Vlaanderen. Ter vergelijki­ng: Park Spoor Noord is 24 hectare groot.” “Samen met het district kunnen we nu op zoek naar een nieuwe invulling voor zwembad Arena, op basis van de behoeftes die er zijn”, vult sportschep­en Ludo Van Campenhout (N-VA) aan. “En zolang het nieuwe zwemcomple­x nog niet klaar is, blijft Arena open.” Sportoase dient binnenkort een bouwaanvra­ag in voor het zwemcentru­m, waar ook een mobiliteit­sstudie aan gekoppeld wordt. “Toch verwachten we geen problemen op het vlak van mobiliteit”, zegt De Wever. “Voorgaande studies hebben al aangetoond dat de site het aankan. Er is voldoende openbaar vervoer en bovendien

MICHAËL SCHOUWAERT­S Sportoase

is het niet zo dat iedereen hier op hetzelfde moment zal aankomen of vertrekken. Er zal veel rotatie zijn.”

Als alles volgens plan verloopt, zou het nieuwe zwemcomple­x in 2020 de deuren kunnen openen. Ook de ijsbaan, naaste de site, wordt helemaal vernieuwd. In het voorjaar van 2018 loopt daarvoor de selectiepr­ocedure af en wordt bekendgema­akt hoe de nieuwe ijspiste eruit zal zien.

Naamgeving

Een naam heeft het zwemcomple­x nog niet. Iedereen kan, tot woensdag 31 januari 2018, voorstelle­n indienen. Na een selectie van de vijf beste voorstelle­n kan het publiek drie weken meestemmen voor de uiteindeli­jke naam.

JAN STASSIJNS

www.sportoase.be/naamgeving­deurne

“Het complex in Deurne moet het paradepaar­dje van al onze zwembaden in België worden.”

 ??  ?? De inkom bevindt zich onder een deel van het zwembad, waardoor u de zwemmers boven u door een glazen wand kunt bekijken.
De inkom bevindt zich onder een deel van het zwembad, waardoor u de zwemmers boven u door een glazen wand kunt bekijken.
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium