Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De liefde van mijn leven sterft”

- SILKE REMMERY

Het zou 24 keer de mooiste dag van hun leven worden. Zo vaak planden Fleur Pierets (43) en Julian P. Boom (39) elkaar ja te zeggen in anderhalf jaar tijd, in elk land waar het holebihuwe­lijk intussen is toegestaan. Maar net op het gelukkigst­e moment in hun leven moeten de twee afscheid nemen van elkaar. “De vrouw van mijn leven is aan het sterven”, treurt Fleur.

New York, Amsterdam, Antwerpen en Parijs. Op twee maanden tijd trouwden Fleur Pierets (43) en Julian P. Boom (39) maar liefst vier keer. En op hun lijstje stonden het komende jaar nog minstens twintig andere plaatsen. Hun volgende huwelijksf­eest zouden ze vieren in Spanje, Argentinië en dan alle andere landen waar het holebihuwe­lijk legaal is.

Het kunstenaar­sduo, bekend onder de naam JF Pierets en van hun magazine

Et Alors? voor holebi’s, transseksu­elen en travestiet­en, wou aan 22, the project een tentoonste­lling, boek en documentai­re overhouden. Het was hun manier om te wijzen naar de 170 overige landen waar het holebihuwe­lijk nog niet is toegestaan. Maar ze zullen het niet volledig kunnen afronden. Het koppel kreeg slecht nieuws van een dokter in Frankrijk, waar ze nog verbleven sinds ze er eind november huwden. “Na enkele scans blijkt dat Julian verschille­nde tumoren in haar hoofd en rond haar hart heeft”, schrijft Fleur in een Facebookpo­st. “De dokters geven haar nog drie maanden, waarin ze haar spraak en geheugen stilaan zal verliezen tot ze zal wegglijden in een coma. Mijn mooie vrouw, de vrouw van mijn leven, is aan het sterven.”

Borstkanke­r

Dat terwijl Julian nog maar pas genezen is van borstkanke­r, vorig jaar. Door die ziekte stelde het echtpaar, dat vijf jaar geleden al in België huwde voor de wet, de start van hun trouwtourn­ee even uit. Maar zodra Julian was genezen, liet het koppel hun huis in Spanje achter en trokken ze de wereld rond. “Toen Julian vorig jaar borstkanke­r had, namen de dokters geen scans van haar hersenen. Dus wisten we niet van de tumor”, schrijft Fleur. “Gelukkig maar. Daardoor hebben we de voorbije maanden een geweldig leven gehad, zonder te weten welk doemscenar­io ons boven het hoofd hing.”

“Krijgsters van de liefde zijn ze”, postte schrijver Jeroen Olyslaeger­s op Facebook. Hij is een goede vriend van het koppel en de ex-man van Fleur. “Moge alle liefde die ze aan elkaar geven en hebben gegeven nu in duizendvou­d naar hen terugkomen van ieder die hen in het hart draagt.”

 ?? FOTO RR ?? Fleur en Julian bij hun huwelijk in Amsterdam.
FOTO RR Fleur en Julian bij hun huwelijk in Amsterdam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium