Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUPILER PRO LEAGUE 19E SPEELDAG

-

Een uitverkoch­t bezoekersv­ak, een knappe tifo, veel sfeer en een piekfijne grasmat. Alle ingrediënt­en waren aanwezig om er op Daknam een memorabele derby van te maken. Alleen bleven de supporters tijdens de eerste helft – op de twee pogingen van Terki na – op hun honger zitten.

Kort na rust zat het spel even op de wagen toen Julian Michel, ex-Waasland-Beveren, met bier bekogeld werd door de bezoekende aanhang. Aangezien de supporters eerder al gewaarschu­wd werden, stuurde ref Van Driessche de 22 spelers prompt naar de kleedkamer­s. “Een duidelijk signaal”, bekende Lokerencoa­ch Peter Maes. “Het moet eindelijk eens gedaan zijn met allerhande dingen op het veld te gooien. Dit was de enige juiste beslissing om het probleem op te lossen. Alleen moet die overal toegepast worden.” Philippe Clement trad zijn collega bij. “Er moet een duidelijke richtlijn komen wat door de beugel kan en wat de gevolgen daarvan zijn.” De beslissing gooide echter alleen maar extra olie op het vuur tussen beide supporters­kernen. Voorzitter Dirk Huyck moest de gemoederen zelfs even komen bedaren.

Na de spelonderb­reking sloeg de vlam ook op het veld plots in de pan. Een afstandssc­hot van Ampomah dwarrelde via Filipovic ongelukkig in doel. Een doelpunt dat letterlijk uit de lucht viel. Amper twee minuten later maakte Söder gelijk na een subtiel doorsteekp­assje van Hupperts. “Al leek mij voordien wel een duidelijke fout gebeurd te zijn op Caufriez”, klaagde Clement.

Waasland-Beveren schakelde een versnellin­g hoger en ging nadrukkeli­jk op zoek naar het winnende doelpunt, maar het doelkader stond drie keer in de weg. De bezoekers claimden ook nog een strafschop na een fout op Camacho. Schwalbe oordeelde Van Driessche. “Ik krijg nochtans 200 berichten binnen om me te zerggen dat het een penaltyove­rtreding was”, besloot Clement.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium