Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trainer Nicky Hayen niet tevreden met Berchemse prestaties

-

Berchem leek zorgeloos aan de tweede helft te kunnen beginnen, maar net als voor de pauze wees de scheidsrec­hter al snel naar de stip. Vande Velde bracht Kabeya uit evenwicht en Webers zette zijn misser uit de eerste helft recht met een goal. Weliswaar geholpen door een matig Heist, intussen leider af, bleef Berchem op zoek gaan naar een tweede doelpunt. Maluka Bimbo verslikte zich in zijn eigen dribbel, terwijl Tambeur een bal van Zorbo nog voor de lijn keerde. Ook Verstraete­n slaagde er in de slotfase niet in om te besluiten, zodat na afloop toch het gevoel bleef dat er meer in zat dan een gelijkspel.

“Als je te veel steken laat vallen, kan je nooit voor de zege gaan”, zegt doelman Bruno Appels, die net als eerder tegen Lommel en Aalst een penalty stopte. “We gaven twee domme strafschop­pen weg en vooraan misten we opnieuw efficiënti­e. Toch mogen we trots zijn op de manier waarop we hebben gevochten. Bovendien is elk punt mooi meegenomen als je onder- tussen Djoum en Carrez omspeelde Zorbo doelman Stroobants, Tambeur redde op de lijn. Ook Verstraete­n kreeg nog een mooie kans, maar de 1-1 bleef op het bord. aan staat. Op het eind van de rit kan dat wel eens het verschil maken.”

“Niettemin moet het na de winterstop veel beter”, aldus nog Appels. “Er is veel gebeurd in het laatste half jaar, waardoor deze groep een rustperiod­e goed kan gebruiken. Maar in januari moeten we met nieuwe energie hervatten om onze eer te redden.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium