Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sergio Herman is vroeg kerstcadea­u

-

Sergio Herman bezorgt de moeder van standupcom­edian Jens Dendoncker vanavond de verrassing van haar leven in hij blijkt de man te zijn die samen met haar zoon een driegangen­menu in elkaar heeft gedraaid.

Jens Dendoncker van het VTMprogram­ma

stuurt zijn moeder Chris naar een workshop rond koffie. Ze krijgt te horen dat ze ’s avonds een driegangen­menu geserveerd krijgt, zonder te weten van wie. Zo komt Sergio Herman in beeld. Hij gaat aan de slag in mama’s keuken, met kluns Jens als souschef. Die waarschuwt de sterrenche­f meteen: Jens’ moeder houdt het graag netjes. “Mama zal vanavond sowieso alles nog een keer spik en span kuisen, anders kan ze niet slapen.”

Sergio leert dat Jens in vier jaar tijd 16 kilo bijkwam omdat hij door zijn vele optredens op de meest onmogelijk­e momenten eet en “in het midden van de nacht tal van vunzighede­n naar binnen speelt”. Sergio laat Jens kennismake­n met gezonde groenten die

Hoe Zal

Ik Het Zeggen? ze zelf gaan plukken. Sergio gaat ook aan de slag met mosselen, vooral omdat de mama van Jens daar eigenlijk geen fan van is. Hij bereidt ook tarbot met kreeft en sluit af met tiramisu, gemaakt met de beste koffie waar Jens’ moeder zo gek op is.

De aflevering is voor Jens Dendoncker een uitgelezen kans om zijn moeder in de bloemetjes te zetten, want hij ziet haar amper. “Ze kwam zelfs naar mijn optredens aan de andere kant van Vlaanderen om mij te zien, redelijk gênant.” Wanneer Jens een brief voorleest aan zijn moeder, barst zij in tranen uit.

Voor Sergio Herman was dit programma een beetje een sprong in het duister. Koken doet hij met zijn ogen dicht, maar hier heeft hij een heel andere rol dan in

“Om te beginnen: ik kende de BV’s in dit programma amper, met uitzonderi­ng van Evi Hanssen. Neem nu Christoff, die zanger. Ik had eerlijk gezegd nog nooit in mijn leven van hem gehoord. Dan is het best spannend als je samen in de auto zit en dingen te weten wil komen over zijn favoriete gerechten, zijn jeugd, hoe hij dat combineert met zijn werk. Gelukkig bleek Christoff een superleuke, eerlijke gast te zijn. We waren meteen vertrokken. En dit was dankbaar om te doen, natuurlijk: die moeder van Christoff kon na een halfuur nog altijd niet geloven dat ik er was.”

Pop-uprestaura­nt.

Mijn

om 20.35u op VTM

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium