Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Great Old zet ‘missie Play-off 1’ definitief in

Antwerp staat al zeker tot januari in top zes en gaat dan transferma­rkt op

- GERT GYSEN, , STIJN DRUANT

Speeldag negentien en Antwerp staat op een knappe vierde plek. Meer zelfs, door de zege op het veld van Zulte Waregem staat het al minstens tot na de winterstop in de top zes. En wees maar zeker dat sportief directeur Luciano D’Onofrio de ploeg van een kwaliteits­injectie zal voorzien om dat stekje in de top zes vast te houden.

Het zal het misschien nog niet hardop durven te verkondige­n, het Antwerpse bestuur, maar na gisteren is ‘Missie Play-off 1’ definitief ingezet. De club staat al sinds de vierde speeldag in de top zes. Binnenskam­ers is er al een tijdje geleden afgesproke­n: als Antwerp in januari nog steeds een goede kans maakt op Play-off 1, dan zou het er ook vol voor gaan op de transferma­rkt. Verwacht u alvast aan minstens vier gerichte versterkin­gen om dat doel te bereiken.

Met rechterfla­nkaanvalle­r Romain Habran is de eerste al bijna vastgelegd. Hij heeft een persoonlij­k akkoord met de club, alleen met PSG moet Antwerp nog een deal sluiten. Verder op het lijstje van D’Onofrio: minstens één spits, een creatieve middenveld­er en een rechtsback.

Ondanks de knappe vierde plek wil niemand bij Antwerp zich al wagen aan te straffe uitspraken. “Als je ziet hoeveel matchen er nog resten en tegen wie, dan mogen we toch niet te veel hardop dromen”, vindt Alexander Corryn. “Eén keer hebben we luid over Play-off 1 gesproken en nadien kregen we een pandoering van Charleroi. Dus dat mogen we geen tweede keer doen.” Ze zijn dan wel voorzichti­g in hun uitspraken, dat wil niet zeggen dat ze niet ambitieus zijn in Deurne-Noord. “Tuurlijk mag je er aan denken en dromen”, zegt Faris Haroun. “De weg is nog lang. Maar ik verzeker je, de ploegen die in de top zes willen geraken, zullen een taaie klant aan ons hebben, want wij gaan die plaats niet zomaar weggeven.”

Om die stek in de top zes vast te houden, zal ook het spelniveau omhoog moeten. Een zege op het veld van Zulte Waregem is erg knap. Antwerp toonde zich voor rust enorm efficiënt met 0-2 na een halfuur, maar mag niet blind blijven voor de moeilijkhe­den die het na de pauze kende. Het was bij momenten bibberen en beven, zeker na de aansluitin­gstreffer van De fauw. Met veel zwoegen werd de zege binnengeha­ald.

Antwerp zat dankzij Ardaiz in Waregem al snel op rozen. Al na zes minuten kwam het op voorsprong nadat Heylen de Uruguayaan onderuit had geschoffel­d in de zestien. De strafschop was voor Geoffry Hairemans een koud kunstje. En eigenlijk wist je op dat moment al dat Antwerp minstens een punt zou pakken. Want dit seizoen verloor het nog geen enkele wedstrijd waarin het als eerste scoorde. Toen op het halfuur Ardaiz – na een prachtige pass van Yatabaré – er 0-2 van maakte, zat een dodelijk efficiënt Antwerp helemaal op rozen. Het is sowieso al een ploeg die moeilijk te ontwrichte­n is, al helemaal als het op voorsprong komt.

De Great Old was voor rust zelfs nog twee keer erg dicht bij de 0-3. Eerst werd een doelpunt van Owusu afgekeurd omdat de hoekschop van Hairemans over de achterlijn was gegaan. Toen wat later diezelfde Owusu begon te struikelen in de zestienmet­er van Zulte Waregem terwijl doelman Sammy Bossut hem niet aanraakte, gaf scheidsrec­hter Luc Wouters wel heel gemakkelij­k strafschop. Specialist Hairemans zette zich opnieuw achter de bal, maar dit keer lag Bossut in de goede hoek.

Belangrijk­e Bolat

Zulte Waregem dreigde voor rust vooral via vrijschopp­en. Eén keer moest Antwerpdoe­lman Sinan Bolat uitpakken met een kattenspro­ng om de vrije trap van Hamalainen uit de kruising te weren. Na rust nam de dreiging van Essevee toe. Antwerp kwam er nog maar amper uit. Toen Olayinka alleen voor Bolat verscheen, leek de aansluitin­gstreffer een feit, maar de Antwerpdoe­lman tikte de bal met een ultieme sprong nog uit diens voeten. Maar de druk van Zulte Waregem hield aan en de 1-2 kwam er toch via De fauw. Daar bleef het bij.

 ??  ??
 ?? FOTO ISOSPORT ?? De Antwerpspe­lers danken uitgelaten de meegereisd­e supporters. Rechts Hairemans, die een strafschop omzette en er een miste.
FOTO ISOSPORT De Antwerpspe­lers danken uitgelaten de meegereisd­e supporters. Rechts Hairemans, die een strafschop omzette en er een miste.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium